KulturaLjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Vjerenik ove žene tvrdi da prije vjenčanja njegov otac mora provjeriti da li je ona „čista“

Iako internetom kruže mnoge urnebesno smiješne priče o svadbama, neke su zaista užasavajuće, a ovo je zasigurno jedna od njih.

Prevela: Saša Leper

FemPositive

Foto: Unsplash

Priču je podijelila 22-ogodišnjakinja u potrazi sa savjetom nakon što joj je njen 25-ogodišnji vjerenik rekao da prije vjenčanja njegov otac mora fizički ispitati njene genitalije kako bi otkrio da li je ona imala intimne odnose sa nekim. To će odrediti da li će uopšte doći do vjenčanja.

Kao da to samo po sebi već nije i više no dovoljno, to bi se moralo desiti pred drugim muškim članovima porodice, a vjerenik joj je za to rekao manje od nedjelju dana prije vjenčanja.

Mlada se našla u dilemi šta dalje da radi i da li želi da nastavi sa planovima za svadbu.

U cjelosti prenosimo njen originalni post:

Vjerenik me je zaprosio prije oko 8 mjeseci. Odlučili smo da će svadba biti prilično mala, a treba da se dogodi za 2 dana. Sve je bilo savršeno. On se činio apsolutno savršen i mi so veoma zaljubljeni.

Oboje smo nevini, jer je on želio da se čuvamo za brak, što meni nije bio problem pa sam pristala. Maloprije mi je rekao da u njegovoj porodici otac provjerava nevinost mlade noć prije vjenčanja. Nasmijala sam se na ovo jer mi iskreno zvuči kao neka šala. Ali ne, ispostavilo se da je on izrazito ozbiljan. On želi da ja, noć prije svadbe u sklopu male ceremonije, raširim noge kako bi njegov otac mogao provjeriti dok on, njegova braća i stric gledaju kako bi bili sigurni da sam ja i dalje „čista“.

Rekla sam mu da nema šanse da to uradim, a on me preklinjao i naglašavao koliko mu je to važno. Rekao je da razumije zašto mi je to pomalo nelagodno i da je to u svoje vrijeme uradila i njegova mama i da će mu to dokazati koliko ga volim i da svako nemam šta da krijem jer sam i dalje nevina. Otišla sam, a on je plakao i bilo je veoma dramatično.

Htjela sam otkazati vjenčanje zbog ovoga i nikada više ne progovoriti sa njim. Ali istovremeno to je samo jedna stvar i mimo toga smo prosto savršeni jedno za drugo i ne želim provesti svoj život sa bilo kim drugim i to je veoma važno i njemu i njegovoj porodici.

Šta, dođavola, da radim? Trenutno se nalazim kod drugarice i možda ću prespavati ovdje. Sutra treba biti posljednji dan našeg samačkog života i u panici sam.

Zajednica ljudi sa internet stranice gdje je i tražila savjet  ju je ohrabrivala da ostavi vjerenika, navodeći da se ne bi trebala upuštati u nešto što joj je neugodno i što ne želi da radi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije