Hrabra LolanajnovijeNaslovna vijestPreduzetništvo

Baka receptima pokorila internet i to je genijalno!

Jedna baka iz Meksika je pokrenula Jutjub kanal na kome uči ljude kako da spremaju hranu na tradicionalan način. Sa samo šest videa trenutno dostupnih na kanalu, već ima preko 828 000 pratilaca i nekoliko miliona pregleda.

Saša Leper

„S mog ranča u vašu kuhinju“ je skromni program gospođe Anđele. Živi je dokaz da kulinarna legenda starijih osoba ne mora da se prenosi samo usmeno ili s koljena na koljeno unutar porodice, već da u te svrhe odlično mogu da posluže i društvene mreže.

Svakodnevno kritikujemo različite influensere – ljude za koje se većinu vremena čini da uživaju život za koji se nerijetko ispostavlja da je lažan. Tu su i svi oni silni jutjuberi – djevojke koje pokazuju svijet fantazija, umjetnosti i neautentičnosti. Iako svaka roba ima svog kupca, postoje i oni koji žele nešto stvarnije.

Bez ikakve namjere da postane poznata, već samo sa željom da kultiviše ljude i nauči ih nečemu, baka Anđela iz Meksika je odlučila da napravi Jutjub kanal pod nazivom „S mog ranča u vašu kuhinju“. Objavljuje videe u kojima priprema domaću hranu i tako prenosi meksičko kulinarno nasljeđe iz jedne generacije… mnogima.

Prijem na koji je naišla je nadmašio apsolutno sva očekivanja, jer kanal koji postoji nešto manje od mjesec dana sada ima preko 828 000 pratilaca i nekoliko miliona pregleda. Donja de Mičoakan (Meksiko), kako je nazivaju, ne samo da pravi tipičnu hranu već i prikazuje usjeve koje uzgaja na svom skromnom ranču, što je takođe hvale vrijedan primjer za pratiti.

Detaljno opisuje svaki korak procedure uzgajanja i pripremanja namirnica i tako osvaja stotine hiljada srca zajednice koja je u neprestanom porastu širom svijeta.

Svi su saglasni da je uzrok njene sve veće popularnosti to što se razlikuje od ostalog sadržaja dostupnog na internetu i toga koliko nas podsjeća na sopstvene bake i deke i vraća u djetinjstvo. Prepuštamo vas izuzetno autentičnoj gospođi Anđeli koja je već postala influenserka.

Zapratite i njenu Fejzbuk stranicu De Mi Rancho A Tu Cocina

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije