LjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestŽivot

Miroslava Duma: “Dali su mi sedam mjeseci života”

Ruska preduzetnica i vizionarka na Instagramu je podijelila emotivnu ispovijest u kojoj je otkrila da se posljednjih mjeseci borila za život i da tu borbu nastavlja, ali s drugačijim pogledom na svijet i da upkos svemu neće odustati od svojih ciljeva.

Redakcija

gloria.hr

Jedno od najvažnijih imena u svijetu mode i biznisa, Ruskinja Miroslava Duma (34) početkom je godine saznala strašnu dijagnozu koja joj je davala sedam mjeseci života, ali nastavila je s borbom i ostala optimistična. S pratiteljima je podijelila kroz šta je prolazila posljednjih mjeseci i sve nas natjerala da se zapitamo kuda nas vodi užurbani stil života.

“Ranije ove godine dijagnostifikovana mi je rijetka bolest pluća i dali su mi sedam mjeseci života. Tada je izgledalo strašno, ali sada kad se osvrnem, shvatam da su posljednji mjeseci oporavka bili najsretniji mjeseci mog života. Odjednom sam prestala ‘trčati maraton’ i shvatila sam koliko volim život, koliko je lijep naš svijet i koliko jako želim ostati ovdje, s ljudima koje volim. Prvi puta sam vidjela plavo nebo i prekrasna zelena stabla, kao da sam do sada živjela na nekoj drugoj planeti”, napisala je ruska preduzetnica.

Inače, Duma je sa svega 26 godina pokrenula medijsku platformu i postala svjetski poznato ime. Njena platforma Fashion Tech Lab spaja modu i tehnologiju kako bi se materijali i način proizvodnje unaprijedili i postali u potpunosti ekološki isplativi i prihvatljivi, od odjeće, do dodataka kao što su satovi ili naočale. Njen fond Venture kapital usmjeren je na prikupljanje sredstava za razvoj novih tehnologija, na biotehnologiju, nanotehnologiju, nosivu tehnologiju i slično.

“Probudila sam se sretna samo zato što mogu još jedan dan provesti ovdje. Cijeli život sam tražila odobravanje drugih i nervirala se zbog lajkova, u fizičkom i virtualnom svijetu, a da nisam uopšte razumjela da trebam najprije naučiti ‘lajkovati’ sebe.”

“Godine samokritike, sumnje, stresa, dijeta, psihičkog i fizičko guranje same sebe, to je dovelo moj imunitet do kolapsa i sama sam odgovorna što sam se ozbiljno razboljela”, napisala je Duma.

“Posljednje dvije godine svemir mi je prouzročio niz događaja koji su se ponekad činili nadrealnima, poput smiješnih grešaka koje je napravio moj odvjetnik, što me dovelo do rane dijagnoze i tako mi dalo šansu za život. Vidjela sam znakove posvuda, kao da mi je neko želio poručiti ‘ne odustaj’. Danas nastavljam slijediti svoj san i vjerovati da mogu pomoći spasiti našu planetu, bez obzira na sve. Nadam se da ću vam jednog dana to moći ispričati. Ono najvažnije: Hvala svim važnim ljudima u mom životu, volim vas svim srcem i plućima”, zaključila je preduzetnica.

Miroslava je udana za ruskog preduzetnika Alekseja Mikheva, s kojim ima troje djece, a diplomirala je međunarodni biznis i oduvijek je fascinirana novim tehnologijama. Osim vizionarstva, Dumu nazivaju i ruskom kraljicom stila te je stekla naziv ikone.

Preuzeto sa: gloria.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije