najnovijeNaslovna vijestPreduzetništvo

Ove dvije djevojke će vas ODUŠEVITI!

Spojila ih je ljubav prema hrani. Jedna jako voli da jede, druga da fotografiše. One su Vanja i Lidija, svestrane, kreativne, vredne i začetnice studija Dve Olive.

Redakcija

Ako verujete da su fotografije važna karika za pričanje priče o vašem brendu i tražite strateškog patnera da vam isporuči uslugu koja podrazumeva mnogo više od fotografija, Dve Olive su baš takav partner.

Ovaj kreativni dvojac specijalizovan je za FMCG brendove i restorane, za čije potrebe izrađuju strategije, fotografije i stilizuju hranu, zaorkužujući priču grafičkim rešenjima i sajtom sa kompletnom tehničkom podrškom.

U vreme kada ugostiteljski objekti niču kao pečurke i gastronomska ponuda buja, pozicioniranje hrane na tržišnoj trpezi predstavlja veliki izazov. Baš ono što Dve Olive vole. Spajajući iskustvo u marketingu sa poznavanjem prilika u food industriji stvaraju efikasne strategije, a kreativnost dodaju kao ključan začin recepta za uspeh.

Dozvolite im da budu vaš šef kuhinje, stilista i fotograf, i gledajte kako oživljavaju fotografije ukusne hrane. Bilo da je reč o komercijalnom fotografskom projektu, fotografisanju za časopise ili društvene mreže, dizajniranju ili programiranju, svu svoju kreativnost stavljaju u pogon.

Godinama su skupljale tanjire, posuđe nasleđivale od baka i sve to iskoristile za kreiranje ovog projekta.

– Mi smo tim mladih entuzijasta i strastvenih zaljubljenika u hranu, dva kreativca i poslovne žene, koje brinu o svojoj umetnosti i viziji stavljajući ih u službu stvaranja najboljih rešenja za naše klijente.

Jedna naša fotografija može da pokrene sva vaša čula. Zamislite najlepše parče torte, preliveno vrhunskom čokoladom sa listićima badema koji mame da ih okusite dok se u flute čaši penju mehurići penušavog vina. Ili možda komad slanine, hrskavo pečen, obmotan oko srednje pečenog bifteka, uz čašu crvenog vina.

Da bi fotografija bila savršena, hrana mora da izgleda ukusno i zanosno, ali u isto vreme set mora biti sastavljen od dovoljno elemenata koji vas bacaju u iskušenje da nepcima naslutite ukus onoga što je na trpezi – objašnjavaju svoju filozofiju poslovanja Dve Olive.
Zašto baš “Dve Olive”?

Za Vanju, hrana je strast oko koje se ne vrti samo njeno slobodno vreme, već i radni sati.
– Obožavam hranu. To je nešto o čemu stalno razmišljam – kojim obrokom ću započeti dan, šta ću danas pojesti za ručak, gde ću otići na večeru…

Obožavam da gledam kanale o kuvanju, listam gastro časopise i istražujem web u potrazi za savršenim zalogajima. A možda me poznajete i po mom prvom projektu Ukus Beograda – navodi Vanja, koja je pre skoro pet godina sa troje prijatelja pokrenula prvi srpski “gastro vodič” sa recenzijama ugostiteljskih objekata u regionu, u čemu i dalje uživa.

Novim poduhvatom Dve Olive objedinila je poslovne afinitete u sferi marketinga i intresovanja kojima posvećuje slobodno vreme – umetnost i kulinarstvo. U drugoj Olivi, Lidiji, pronašla je idealnog saveznika i perfektnu polovinu sa kojom svet ugostiteljstva uvodi u novu dimenziju.

– Detaljno planiranje, promišljeno rešavanje problema i vrlo jasna komunikacija deo su moje DNK, dok su Lidijina specijalnost svetlo i savršena kompozicija, kao i kreiranje strategije razvoja.

Udruženim snagama ugostiteljima, proizvođačima, kao i kompanijama u food industriji pomažemo da poslovanje podignu na viši nivo – ističe Vanja. Kao poznavalac prilika na polju marketinga ističe da je kreiranje brenda u svakoj sferi ozbiljan i dugotrajan proces, ali i sjajan izazov.

– Verujemo da bi vlasnici restorana i malih FMCG brendova trebalo da se koncentrišu na taj proces, kako bi se istakli među ozbiljnom konkurencijom na tržištu. Vrhunski recept, sjajan šef kuhinje i jedinstveni meni jesu preduslovi da vas primete i daju vam šansu, ali današnji korisnici zahtevaju nešto više. Malo dodatne magije, faktor plus koji ambijent čine još ugodnijim, hranu još ukusnijom i uslugu još kvalitetnijom.

Ukratko, potrebno je da imate prepoznatljiv brend.
Upravo je to ono što Vanja i Lidija kreiraju savršeno.

Uz celokupan sadržaj koji nude klijentima, Dve Olive čine se kao odličan i pouzdan partner. Tu su da pomognu vašem biznisu da raste i da se izdvoji iz gomile.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije