Hrabra LolanajnovijeNaslovna vijest

Ako je sve ovo istina, ja bih na mestu Gurovića odsekla ruku

Bivši košarkaš Milan Gurović priveden je juče nakon što je u stanu na Novom Beogradu pretukao svoju suprugu i maloletnu ćerku (16), nakon čega je protiv njega podneta krivična prijava za nasilje u porodici.

Jovana Kešanski

Foto: Foto:Aleksandar Dimitijević/RAS Srbija

Kako prenose pojedini mediji od izvora bliskih porodici, situacija u stanu bila je vrlo dramatična i potresna.

“Sve je počelo kada su se Tanja i Milan strašno posvađali. U jednom trenutku svađa je otišla toliko daleko da je bivši košarkaš ošamario suprugu. Uplašena za svoju majku, ćerka je skočila da je odbrani. Tada je Milanu “pala zavesa” i počeo je da se ponaša kao lud. Ćerka je izvukla deblji kraj jer joj je otac pesnicom iskrivio nos.”

Izvori bliski policiji tvrde da su ćerka i supruga zadobile povrede glave, kao i da je ženu nastavio da udara dok je ležala na podu.

U međuvremenu, a koje je donelo na desetine novinskih naslova, oglasio se i Gurović koji tvrdi da je žena slagala policiju i iznela niz neistina.

“Došao sam kući iz Novog Sada i žena je počela da me vređa sa vrata. Gde si bio, pička ti materina, šta si radio? Bio sam u šoku šta čujem, jer sam bio u Novom Sadu kod mame i to može i ona da vam potvrdi. Došlo je do kontakta jer me je gurnula i pljunula me pored usta. Odugrnuo sam je od sebe i to je sve! Ništa više! Ćerka je došla kada je videla raspravu i uključila se u sve to. Rekao sam joj da se ne petlja i odgurnuo je, zakačio sam je noktom, ima malu rasekotinu. U svom tom ludilu moja žena je pozvala Hitnu pomoć i prenemagala se kao da je na samrti, a nema nijednu masnicu”
Gurović tvrdi da je on žrtva u celoj priči.

“Ja sam žrtva! Ja sam žrtva! Želim da se razvedem od nje, a ona smišlja načine da do toga ne dođe zato što sam ja Milan Gurović i imam novac… Zato je ovo i uradila, služi se svim i svačim.”

Na pitanje o podlivima na ženinom licu, rekao je da je to od botoksa koji je radila pre neki dan i da su njegove ruke savršeno čiste, da mogu reporteri da ih slikaju, da vide da su bez ogrebotina. Udarila sam sebi šamar da vidim da li će se na mom dlanu zbog toga pojaviti ogrebotina.

Ništa.

Na obrazu crvenilo, ruka čista, “baš kao Gurovićeva”.
Ne moraju ruke koje tuku imati na sebi povrede, ne udaraju u stenu. Već u telo. U ovom slučaju žene koja mu je rodila troje dece i sa kojom je u braku 25 godina.

Ali, ona je za njega sad ipak “žena naduta od botoksa, koja ne želi da se razvede zbog toga što on ima novac.”
Ne znam da li mi je tragičnija njegova izjava, ili tvitovi koje sam na ovu temu pročitala.

Recimo:

“Dala sebi pravo da mu kontrolira život jer mu rodila decu! Ej, bre ženturačo podmetačico sa sinom iz prethodnog jebanja, sad ti je gurko ugurao!”
“Samo kokodaču i kad je kljuneš po mozgu eto magarca, konja, krmadi da te hapse, tuže i sude…”

Ili

“Naši stari su uvek govorili da žena prvo treba da zna za disciplinu pa tek onda za ljubav”

“To je samo malo da se osveste, da čvrsto stoje na zemlji”

“Bravo Gurke, ako si ih oplavio… a ćerka nek šeta krivu kljombu… da je sreće da svaki muškarac postupi tako, država bi procvetala za par godina, i imala bi budućnost”

I komentar Dušice:
“Nisam za nasilje, ali ovo je prevazišlo svaku meru. Nesposobne da zarade, da imaju obaveze, pojedine “žene” se toliko brukaju. Prisiljavati nekog da živi na silu sa nekim je takvo poniženje koje sebi nijedna žena ne bi trebalo da dozvoli”

Dakle, klima je još uvek takva da se žena mora postaviti tamo gde joj je mesto, “oplaviti”, nešto polomiti da se nauči pameti… začepljenih usta, na kolenima, sa podignuta dva prsta ako želi nešto da pita. Ukoliko se drzne, valja je odmah udariti da se vrati na kolena i ne pomisli više da se ispravlja. To je disciplina! U tome je ključ procvata države i svetle budućnosti! A ako ima dete iz prethodnog braka, onda je podmetačica.

Ovde se još uvek veruje da postoji opravdanje za nasilje.

Kad te vređa i pljune pored lica, zaobiđi je.
Okreni se, izađi napolje. Tresni vrata, nemoj nju.
Razvedi se, Milane, ako ti neko “pakuje gluposti i histeriše”. Imaš slobodnu volju (Dušica u komentaru iznad je na to zaboravila), ali nemaš slobodu da je udaraš.

Najviše me je u priči potresla činjenica da je, ako je verovati medijima, udario ćerku i iskrivio joj nos.

Ima li nečega goreg za dete od onoga da vidi kako tata udara mamu, pa skoči da mamu odbrani pa dobije udarac od tate?!

Nema.

Ako je sve ovo istina, ja bih na mestu Gurovića odsekla ruku, a ne pružala je čistu da je reporteri fotografišu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije