LjudiMedicinanajnovijeNaslovna vijest

Plakala sam, seks je uvijek bio kao da me probadaju nožem

Pokušavali smo nekoliko puta i davala sam sve od sebe da se opustim.

Uspio je nekako ući u mene, ali osjećala sam kao da me neko bode nožem, suze su mi curile niz lice, rekla je Katrin iz Kanade.

Redakcija

24sata.hr/ Tina Kos

Katrin Maslenkova (27) iz Toronta u Kanadi pokušala je izgubiti nevinost kada je imala 18 godina, ali to je bila nemoguća misija.

Bila je očajna, posebno jer nije znala o čemu se radi. Penis njenog tadašnjeg momka kao da je ‘udarao u zid’, a sam pokušaj prodiranja u nju bio je previše bolan.

Pokušavali smo još nekoliko puta i davala sam sve od sebe da se opustim. Uspio je nekako ući u mene, ali osjećala sam kao da me neko bode nožem, suze su mi curile niz lice.

Poslije sam godinama izbjegavala seks – prisjetila se i dodala da su vrlo bolni bili i pokušaji umetanja tampona u rodnicu, a kada je jednom prilikom to uspjela, tampon se zaglavio i nije ga mogla izvaditi. Kaže da je vađenje bilo toliko bolno da se zamalo onesvijestila.

Otišla je na pregled, a doktori su je uvjeravali da je još mlada i nije spremna na seks, a znali su govoriti i da će biti lakše jednom kada dobije djecu.

Nekoliko godina kasnije napokon je naišla na seksualnog terapeuta koji joj je postavio pravu dijagnozu. Rekao joj je da ima vaginizam – nekontrolisano stezanje donjih mišića rodnice (kao odgovor na penetraciju) zbog čega penis ne može ući u rodnicu.

Dilatori i vježbe zdjelice su pomogli

Tada je konačno počela sa terapijom koja je uključivala dilatore, sprave koje pomažu raširiti rodnicu, i posebne vježbe za zdjelicu koje pomažu u opuštanju mišića. Ugodno vođenje ljubavi je prvi put iskusila 2016. godine. Godinu dana kasnije upoznala je ljubav svog života Dimitrija (33). Zaručili su se, a seksualni život im je, kaže, vrlo ispunjen.

Nedavno je promijenila posao i počela pomagati ženama sa sličnim problemima, prenosi Daily Mail.

Preuzeto sa: 24sata.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije