LjudiMedicinaMjestaPojave

Da, i to je moguće!

Doktor iz Švicarke na edukaciji u Specijalnoj bolnici za oftalmologiju „Svjetlost“ Banjaluka

Lola Magazin

U vremenu kada je jedan od najvećih problema upravo odlazak medicinskog kadra, specijalna bolnica za oftalmologiju „Svjetlost“ Banjaluka se može pohvaliti činjenicom da će upravo kod njih nova znanja steći doktor Daniel Josef Lindegger, koji dolazi iz Švicarske gdje je zaposlen u Univerzitetskoj bolnici u Cirihu.

Dr Daniel je banjalučku „Svjetlost“ i dr Bojana Kozomaru izabrao kroz program edukacije mladih oftamologa koje svake godine kroz svoj program organizuje Evropsko udruženje za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju (ESCRS). Ovo udruženje je najprestižnije udruženje oftalmologa u Evropi koje, između ostalog, u okviru programa Young Ophthalmologist omogućava mladim ljekarima da posjete oftalmološke centre koji su na njihovoj listi, te steknu nova znanja i iskustva i upoznaju se sa drugim kolegama kroz jednonedjeljni ili dvonedjeljni boravak.

„Samom ulasku na listu ESCRS centara, koja je zahtijevala i ispunjavanje određenih uslova, prije nekoliko godina smo stekli mogućnost da sprovodimo „observership program“, odnosno edukaciju mladih oftalmologa iz Evrope. Zato smo izuzetno ponosni što je dr Daniel izabrao baš nas. On će u narednih sedam dana svakodnevno raditi kako sa mnom, tako i sa ostalim kolegama i edukovati se o svim zahvatima koje svakodnevno obavljamo u našoj zdravstevnoj ustanovi. Njegov dolazak je samo dokaz da nije uzaludno ovdje raditi i razvijati se. Sigurno imamo šta da ponudimo cijeloj Evropi,“ istakao je dr Bojan Kozomara, direktor specijalne bolnice za oftalmologiju „Svjetlost“ Banjaluka.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije