MedicinanajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Trudnica doživjela orgazam na pregledu i sad ‘umire’ od srama

Žena koja ima još mjesec dana do poroda kaže kako ne može pogledati doktorici u oči, nakon što je tokom brzog pregleda zdjelice doživjela orgazam, ali ljudi kažu kako se nema zašto sramiti.

Redakcija

24sata.hr/ Marijana Matković

Žena u visokoj trudnoći nije mogla vjerovati da je na pregledu kod ginekologa doživjela orgazam, uz sve ono što klasičan orgazam nosi: drhtanje tijela i nogu. Na Redditu je anonimno podijelila svoju priču, uvjerena da je jedina kojoj se to dogodilo.

Kaže kako je tokom trudnoće posebno osjetljiva ‘tamo dole’ te da tokom seksa može doživjeti orgazam i tri do četiri puta, zbog čega se njen suprug osjeća kao ‘rock zvijezda’.

Oduvijek je, piše, imala zdrav libido, ali granice su se pomjerile kad je ušla u treće tromjesečje trudnoće, što je završilo krajnjom neugodom na rutinskom ginekološkom pregledu. Nakon što je imala neke komplikacije, doktorica je željela da uradi brzi pregled zdjelice i provjeri da li je  s bebom sve u redu.

Da stvar bude gora po nju, doktorica je zgodna – visoka, vitka, ima lijep osmijeh i duge noge i kao stvorena je za one koji preispituju svoju seksualnost, kaže autorica posta.

Iako se uglavnom osjećam kao heteroseksualka, ta žena bi me definitivno mogla natjerati da preispitam svoj izbor, pogotovo sad kad mi hormoni luduju – kaže te dodaje kako ta činjenica njeno iskustvo čini još neugodnijim. Dodaje kako je tokom pregleda pokušala suzbiti ugodu i orgazam, ali kad je doktorica pojačala pritisak, to je postalo nemoguće.

Ležim na stolu, a moja doktorica prilazi rukom i pomalo uvlači dva prsta u mene. Počinjem osjećati ugodu i trudim se suzbiti je, ali kako pregled traje, osjećam da će se to dogoditi i umirem od užasa. Nekoliko trenutaka kasnije se i dogodilo – uzbuđeno uzdišem, drhtim cijelim tijelom, noge mi se grče… prisjetila se žena situacije koja ju je dovela do toga da ne može doktorici pogledati u oči.

Autorica posta kaže kako je njena doktorica sve doživjela vrlo mirno i objasnila joj da je veća osjetljivost u tim predjelima u vrijeme trudnoće normalna, te da se tako nešto stalno dešava, ali ona nije uvjerena. Ipak, nakon tog trenutka u sobi se ipak osjećala neugodna napetost. Kako ima još samo mjesec dana do poroda, nije u situaciji da ju može mijenjati.

Njen post privukao je više od 2200 komentara, korisnici Reddita uvjeravaju je da je to iskustvo češće nego što je mislila, te da je čekaju puno gore i neugodnije stvari.

Uskoro ćeš roditi, tako da ti ovo više neće biti najneugodnije iskustvo u životu – stoji u jednome od komentara. Druga žena dodala je kako tokom porođaja doslovno nije mogla kontrolisati fizičke funkcije,pa joj je ‘pobjeglo’.

Trudila sam se zadržati to, ali to je nemoguće dok istiskujete dijete koje je kao manja lubenica, kaže ona.

Dobro si. To se zapravo dešava češće nego što bi mogla pomisliti, kaže druga žena, dok jedan od komentatora kaže da na osnovu broja sličnih priča koje je pročitao upravo na Redditu može zaključiti da je to zapravo česta pojava.

Jedan komentator pitao je prijatelja doktora koliko se to često dešava i kaže da nije uobičajeno, ali na odjelu s nekoliko doktora izbrojali su u prosjeku desetak orgazama budućih majki tokom pregleda.

Nije baš lako doživjeti orgazam, pa ako se to dogodi ženi, vjerojatno je jako opuštena i ugodno se osjeća sa svojom doktoricom, kaže jedan od komentara.

Inače, ginekolozi kažu da je normalno da se seksualni nagon tokom trudnoće mijenja, zbog većeg nivoa estrogena i progesterona, te porasta dotoka krvi u genitalije, što može dovesti i do pojačane seksualne želje.

Naravno sve žene neće na isti način reagovati na hormonalne promjene, ali uobičajeno je da se ženski polni nagon smanjuje tokom prvog tromjesečja, doživljava vrhunac u drugom pa onda ponovo pada u trećem tromjesečju. Ali, kao što se vidi, postoje i izuzetci.

Preuzeto sa: 24sata.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije