AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Šta će se na nebu događati baš danas?

„A fresh start is not a new place, it is a new mindset.“

Dragi moji, doteturasmo se i do decembarske eklipse. Čestitam!

Jelena Puhalo

Srijeda na četvrtak nam donose jedno potpuno novo i magično nebesko dešavanje.

Mlad Mjesec u Jarcu na južnom čvoru pa još u konjunkciji sa Jupiterom ili kako se to zove u astrološkim krugovima: mlad Mjesec na steroidima koji je pritom dobro „naduvan“ snagom Jupitera. Vau!!!

Ovo su stvarno rijetke nebeske senzacije. Ukratko rečeno, imamo neko veliko otpuštanje u kući u kojoj se nalazi Jarac, jedna cijela faza života se završava u toj kući.

Ali u istoj toj kući sve novo počinje. Ovo je mlad Mjesec na spidu. Situacija će se naglo ubrzavati i iskoristite ovu eklipsu da dobro isplanirate kuda dalje ići.

Venera za vrijeme eklipse nalazi se u Vodoliji u separacionom kvadratu sa Uranom što nam govori da period koji je pred nama, a pritom mislim prvenstveno narednih par mjeseci služi da se naše emocije, duboke želje i ideje o sopstvenoj vrijednosti potpuno oslobode.

Venera u Vodoliji sama po sebi govori o ljubavi koja je oslobođena svih pritisaka, a u kvadratu sa Uranom, pa još i sa Uranom koji je u znaku sjedišta Venere govori o naglim i nenadanim uvidima o manjku slobode kog u svojim vezama imamo. Ovo je ljubav koja ne voli obaveze, pritiske, ucjene, nedruštvfenost i bilo koje uzurpiranje lične slobode.

Foto: unsplash

Tako da očekujte pucanje svega što ubija individualnost, pa i što se tiče posla i zarade novca. Svi će da kidaju ono što ih sputava da budu ono što jesu. Takođe, može se desiti da nešto nenadano „isklizne“ iz ruku, a tiče se emocija, što nam se u prvi mah može činiti kao tragedija, ali uz mali odmak od stvari, velika sreća.

Mnogi od nas će u narednom periodu shvatiti da im je lijepo da se pozabave isključivo sobom i dobro odmore od neuspjelih pokušaja vezivanja za druge ljude. Ostavljamo sve što nam nije ona idealna puzlica koja nam nedostaje…okrećemo se „svom poslu“.

Međutim sam mlad Mjesec je u trigonu sa tim istim Uranom i on nam pruža priliku da amortizujemo sav taj šok i naglo oslobođenje u sebi. Da se nekako brzo adaptiramo i prihvatimo novo kao neminovnost. I da budemo ove godine sebi prvi…i ekspanzivni i jaki i široki, ali samo tamo gdje je nužno, ništa pretjerivanje. Škrte su sada i riječi i davanje, ali dobijamo dovoljno, taman toliko koliko nam treba, bez uljepšavanja, pa razmislimo i o svojim apetitima.

Ne može proći ništa u Jarcu, a da ne spomenemo rad i trud..posao i karijeru. Bilo bi lijepo da se pozabavimo i tom temom. Vrijeme je da planiramo svoju budućnost ma šta ona za nas značila..i to ne da se bavimo projekcijama tuđih emotivnih stanja i drugim nepraktičnim i nerealnim stanjima nego da se bavimo svojim životnim pozivom.

Životni poziv znači pozvati život i život nas zove. Sve je nas život pozvao nekuda i ova eklipsa govori da pored zarade, visoke pozicije, titule i dobrog glasa imamo i onaj koling from insajd. I taj poziv je onaj koji se ne odbija. Ne naredne godine.

Traži se autentičnost naspram sigurne istosti. Poziv naspram poruke. Korak naspram stajanja u mjestu.

A da ne budemo zaboravni, ista ova eklipsa je u kvadratu sa Hironom u Ovnu koji je nedavno krenuo direktno. Ovo je čista borba sa egom, sa prošlošću, sa ustaljenim obrascima, ovo je neka duboka rana koju vukljamo još iz djeinjstva koja će nas natjerati da je izbacimo jer će nešto prvo jako da nas zaboli, a onda ćemo odlučiti da razmislimo zašto.

I to može da bude i sa muške i ženske strane, i sa strane mlade i mladoženje. Sada su svi gosti jednaki…i ne gleda se šta ste obukli na svadbu nego šta ste do sada sa sebe skinuli.

Budite hrabri i uporni, sve nas čeka velika promjena!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije