najnovijeNaslovna vijestZabavna Lola

Koju od ovih destinacija biste izabrale? (FOTO)

Da li vjerujemo sebi samima kada nekome kažemo: “Ne bih nigdje drugo bio/la nego ovdje… s tobom… sada.”

Priredila: Nataša Bursać

Foto: parisperfect.com

Jer, postoji toliko divnih prazničnih destinacija gdje bismo radije bile. Možda sa tom istom osobom koju lažemo, a možda čak za promjenu malo i same.

I tako rastrzane između želje da pobjegnemo u neki bajkoviti gradić, koji kao da nastaje samo za vrijeme praznika, da bi se poslije, baš poput lampica koje ga krase, nakon praznika, ugasio i bez traga nestao, i želje da se sa voljenom osobom sklupčamo pod dekicu sa sve šalom i šoljom toplog napitka (jer tako to nekako zamišljamo) dok gledamo opet i iznova omiljeni praznični program.

I onda nađemo neku sredinu, i iz udobnosti našeg kauča, sa sve prazničnom atmosferom, u vidu razgovora ukućana, naizmjeničnog pojačavanja i stišavanja praznične muzike u pozadini, zalutamo u pravo malo bajkovito carstvo koje se na Instagramu krje iza heštegova o najljepšim zimskim destinacijama.

Izdvojili smo za vas najbajkovitije od bajkovitih, jer ko bi još da se smrzava po bijelom sniježnom svijetu kad se sve to može gledati i na ekranu. Pa jel tako?

Zamak prekriven snijegom, okružen planinama, Njemačka

Ili u malo “skromnijim” dijelovima Njemačke

Sjeverno, sjevernije – što bliže Deda Mrazu, Finska

Fina neka Finska sela

Pariz – uviijek

Negdje, bilo gdje u Japanu

Ne, ozbiljno, može Japan

Same, sa foto-aparatom u Kanadu

U Norvešku, jer sva čarolija izgleda tamo

Kućica pored jezera, Turska

Ili kao pravi Rockfeller

Pod zvijezdama, da opet Norveška

Jedno rječju – Moskva

I mogle bismo ovako do beskonačnosti (i nazad) ali ponestaje nam papira. Ostavljamo vas sa maštom, ili u vašoj/našoj stvarnost.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije