Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaPraktična LolaŽivot

Evo kako izgleda prava ljubav!

Fotografisala sam starije parove kao da su se upravo zaručili.

Prevela: Saša Leper

Sujata Setia / Bored Panda

Karijeru sam počela prije pet godina kao porodični i dječiji fotograf, ali primijetila sam da ljudi dolaze da se fotkaju samo sa supružnicima i djecom. Nikada nijedan klijent nije tražio fotkanje sa roditeljima ili bakom i dedom, pa čak ni fotke njihove djece i roditelja.

Zato sam odlučila da svoje radno vrijeme podijelim na dva dijela. Polovinu mjesec sam fotkala klijente kako su oni to željeli, a drugu polovinu sam tragala za bakama i dekama i prabakama i pradekama koje bih pozvala ili im nasumično prilazila kad ih vidim u javnosti te ih pozivala da dođu kod mene i da ih fotkam skupa sa unucima.

Na jednom takvom snimanju u Hjustonu u Teksasu, primjetila sam da sam fotkala jedno od njih sa unukom, dok je drugo tiho stajalo sa strane u ćošku. Pa zarad zajedničkih uspomena, zamolila sam ih da ih uslikam oboje… i nisam prestala sa tim do danas.

U koju god zemlju da odem, fotkam tamo starije parove i ne mogu ni da vam opišem koliko me to ispunjava i čini srećnom. Priče koje sam čula o tim zajedničkim životima… čista, iskrena ljubav kojoj sam svjedočila tokom tih fotkanja je prosto nevjerovatna.

Jedna do tih starijih osoba mi je rekla: „Kada smo bili mladi toliko toga oko nas nam je odvlačilo pažnju. Činilo se da je naša ljubav uvijek tako požurena…nepotpuna. Ali sada kada imamo samo jedno drugo, ova ljubav i ovo društvo je sve što je važno.“

 

Za više informacija posjetite: butnaturalphotography.com | Facebook | Instagram

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije