DogađajiLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Zavoleću Novu godinu onda kada…

 svaku zapaljenu petardu zameni dug poljubac u usta.

Piše: Jovana Kešanski

Faebook

Foto: Unsplash

Kada u radnjama nestanu apokaliptični prizori apokaliptično unezverenih ljudi, preplašenih da će možda samo jedan dan ostati gladni, bez ‘leba (iako im komšija, mesecima na hlebu i vodi, na retko: “kako je?”, odgovara sa: “dobro, je, hvala, dobro je”)

Kada prestanu da šljašte šljokičaste haljine iz izloga, jer je obući šljokičastu haljinu “must have” rekli modni blogeri.

Kada prestane euforično odbrojavanje 10 sekundi do Nove. Jer “Nova menja sve”.

Menja, vraga mog.

Menjaš ti, ako hoćeš. Ako nećeš, možeš brojati još osam puta po deset sekundi narednih 30 godina.

Uvek sve počinje od tebe, svaka velika promena.

Ako gruvaš eksplozivom, ne misleći na decu, starije, životinje…ti ćeš i u 2020. biti sebično govno kome je malo bombi bilo ’99. I rata. Samo rokaj!

Ako pomahnitalo prazniš rafove prodavnica, praviš osam vrsti kolača, svijaš sarme, zapecaš prasetinu i ne daš gladnom pored sebe ni red oblatni, ti ćeš i u 2020. biti sebično govno koje će se koliko god imalo, vazda plašiti gladi.

Jer ti veruješ da se glad utoljava mesom i kiselim kupusom, a ne dobrotom i darivanjem. Samo krkaj preostalo u zamrzivač, nikom nemoj da daš.

Ako tri meseca ranije zakazuješ kod frizera, obilaziš dva meseca ranije sve butike da nađeš “must have” haljinu, drameći što ne pristaje tvom telu, ti ćeš i u 2020. biti u grču sa sobom svaki put kad ti nešto “must have” ne bude pristajali ili ne budeš imala novca da to priuštiš.

Da ti šapnem dobru stvar, ti si must have. Sebe imaj originalnog, autentičnog i onda će i 2020. doneti promenu koju očekuješ.

Ako čekaš 31. da posetiš roditelje udaljene 5 km, dementnu babu u Domu, pozoveš brata s porodicom na ručak, kupiš sestrinoj deci poklone, začudiš se kako su porasla, a onda posle ponoći teraš po starom, ti ćeš i u 2020. biti emotivno osakaćen.

Zavoleću Novu godinu onda kada praznični duh osetim u čistim srcima saosećajnih ljudi, a ne u njihovoj histeriji vođeni kojom ne znaju dal da pre grunu eksploziv kraj prozora u kom spava tek na svet pristigla beba, ili uguraju pola masnog praseta u usta ko da sutra ne postoji (iako to sutra usplahireno odbrojavanjem dočekuju)

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije