AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Lunarna eklipsa u Raku – dobrodošli u efekat leptira!

„Somethimes when I consider what tremendous consequences come from little things…I am tempted to think…There are no little things…“

Ušli smo u vrijeme krupnih sitnica…onih koje nas mogu uništiti ili potpuno oživjeti.

Sve zavisi šta gajimo u sebi.

Jelena Puhalo

Desetog  i dvanaestog  januara imamo veoma značajna dešavanja na nebu. Pričaju svi o tom januaru i on je došao. Iza nas je solarna eklipsa u Jarcu, a ispred nas velika lunarna eklipsa u Raku i egzaktna konjunkcija Saturna i Plutona. Bum tras bum bum.

Pun Mjesec je sam po sebi zanimljivo astronomsko dešavanje, a lunarne eklipse su puni Mjeseci na steroidima. Ovo posebno važi za ovu lunarnu eklipsu jer se Mjesec nalazi u Raku na sjevernom Mjesečevom čvoru i priču o emocijama i raznim neidentifikovanim raspoloženjima koja isplivavaju u noći punog Mjeseca pojačava za nekoliko puta.

Da skratimo priču..opet smo na terenu emocija. Prošla lunarna eklipsa 16. jula održala nam je lekciju iz temelja na kom stojimo. Teme su bile porodica i sigurnost, traženje svoga sigurnog utočišta, onog kog će nas zadržati i u najhladnijim danima.

Mnogi od nas okrenuli su se porodici onako bukvalno, preselili se, razriješili neke drame sa roditeljima i savršeno smislili kako da se sklone u zaštitu. Mnogi od nas i od sebe.

Ova lunarna eklipsa kao efekat leptira vraća nas motivima naših mahanja krilima sa početka 2019. godine, a onda i onih iz jula. Opet smo u temi emocija i okretanju unutrašnjoj sigurnosti.

Ali ovaj januar se ne šali. Sve iza čega smo se sakrili u julu, ili od čega panično bježimo još od početka 2019. sada stiže…ovako ili onako.

Nekom se doslovno vraćaju ljudi iz prošlosti, neki će sanjati nerazriješene situacije, neko će se osjećati isprazno, neko besmisleno, a bez da znamo šta je konkretni razlog. A razlog su potisnuta osjećanja.

Foto: unsplash

Ona koja nismo čak ni svjesno potisnuli u podvijest, već su toliko duboko da nam treba velika pomoć da ih uopšte identifikujemo.

One najdublje emocije iz ambisa proganjaće nas dok nas ne stignu. Vjerujem da ste mnogi pod pritiskom ovih dana, da vas nešto tjera i goni, i da osjećate kao da će da vas pojede život.

Neki su doslovno ophrvani tolikim obavezama od kojih ne mogu ni da dođu do sebe. Većina je jako umorna, ali opet se nekako stignemo nanervirati.

E dragi moji, rastemo. Lomimo stare strukture, u malom tijelu sada treba da se nastani velika priča. I sitnice…sada sitnice toliko mnogo znače. A sigurnost izgleda tako skliska.

Sasvim je nebitno kolikim ste se zidovima opasali i u kakvim tvrđavama živite. Koliko ste navodno sigurni u svojim strukturama…sasvim je nebitno jesu li vaše ideje o ušuškanim domovima i porodicama jednako velike kao i energija koju ste potrošili da stvorite takvu sliku.

Jedino što je sada važno je šta je to sve ustvari?

I koliko je realna, ekonomična i primjenjiva vaša teorija o sigurnosti…jer sigurnosti teško da ima…i vrijeme da prestane da se gradi spolja je došlo.

U ovim riječima ne leži kritika okretanju porodici, naprotiv, to je fantastična ideja koja nažalost u mnogim slučajevima ostaje samo mrtvo slovo na papiru i teorija koja ne funkcioniše u praksi.

Ovog puta radi se samo o pojedincu. I kako vrijeme individualizma dolazi, onog pravog individualizma gdje će svjesna jedinka prepoznavati svoju ulogu u društvu i doprinositi boljitku i razvoju svim svojim kapacitetima bez lažnog oslanjanja na spoljne strukture, tako se i naša suštinska želja da utjehu, nadu i spas pronađemo u sebi stvara i ovog januara.

Ovo nisu laka vremena i mislim da niko nije lud to da pomisli. Ali ako imate Sunce, Merkur, Saturn, Pluton na južnom, naspram Mjeseca u Raku na sjevernom čvoru onda se jasno vidi da duboka transformacija svjesne ličnosti koja odbacuje da bude sluga sistema, poretka, pravila i struktura koje dišu svoje posljednje dane, predaje primat onaj krhkoj, ćudljivoj i podsvjesnoj liniji ličnosti da zagospodari.

I ovih dana se ne čudite čudima koja iz vas izlaze…to su čuda koja žele da žive i koja traže mjesto u vašem životu.

Uoči eklipse mogu se desiti razne nepredviđene stvari, velike emocije i prekidi su u igri. Velike nostalgije i drame u srcu. Ali pravi efekti eklipsi dolaze tek nakon mjesec i više dana. Kada nam do svijesti dođe sve što nam se izdešavalo…a desiće se mnogo.

Želim vam strpljenje i veliku vjeru i srećno otpuštanje svega što je suvišno!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije