DogađajiKulturanajnovijeNaslovna vijest

Bezvremenska priča „Male žene“ u bioskopima od 23. januara!

Jedna od najvoljenijih i najčitanijih knjiga svih vremena „Male žene“ spisateljice Luize Mej Olkot dobila je novu filmsku adaptaciju pod režiserskom palicom Grete Gervig.

Redakcija

U bezvremenskoj priči koja će vam zagrejati srca ove zime, glavne uloge tumače Ema Votson, Meril Strip, Timoti Šalame, Serša Ronen i Lora Dern.

Priča o četiri mlade žene, koje se bore za sopstveni životni put, bazirana na istoimenom romanu i klasiku, je večna i bezvremenska.

Četiri sestre Meg, Džo, Ejmi i Bet Marč upoznajemo još kao devojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale da žive same s majkom Marme, moralnim stubom porodice, dok je njihov otac otišao da da svoj doprinos američkom Građanskom ratu.

Vrednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratiće ih celog života, dok će svaka od njih pokušati da pronađe svoje mesto pod suncem.

Pored emotivne priče koja vas odmah navodi da pogledate celi film, izdavajaju se i genijalni kostimi. Za njih je zaslužna kostimografkinja Žaklin Duran koja je do sada bila zadužena za kostime u brojnim filmovima, a među njima i za film Ana Karenjina iz 2012. godine.

Glumice koje su imale priliku da na platnu ožive glavnu junakinju Džo Marč, u različitim filmskim interpretacijama, uključuju Ketrin Hepbern, Džun Alison i Vinonu Rajder. Roman „Male žene“ izuzetno je popularan i ovo će mu biti već šesta adaptacija.

Uz film iz 1994. godine, snimljena je i BBC-ova serija, mjuzikli, brojne pozorišne predstave i opere.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije