AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Kako se horoskopski znakovi ponašaju na društvenim mrežama?

Kako se svaki horoskopski znak ponaša na društvenim mrežama? 

Mi imamo odgovor. 

Jelena Puhalo

OVAN

Otvara sve mreže. Nema mnogo vremena za inbokse i blebetanja. Pedeset insta storija dnevno: sport…kako sam brz, najjači i avanturistički nastrojen, vi ovo ne smijete…u komentarima na fejsu stoje psovke i čudan sleng.

Prezire Patetiku i ljubavne objave. Oba pola. Kada kači statuse kritike, a to je često, proziva imenom i prezimenom.

BIK

Voli instagram. Prati sve umjetnike, slastičare, skupe restorane i fina ljetovališta. Modne dizajnere. Slikare i grafičare. Gdje smo bili, šta smo pojeli i popili, tanjuri i arhitektura. Ne provodi previše na društvenim mrežama.

Više uhodi nego što objavljuje. Obožava profi fotke prirode. Voli da otvara profile od kojih može da zaradi. Duhoviti, ali status svakih godinu dana. Društvene mreže više iz koristi i rada, manje iz zabave.

BLIZANCI

Car društvenih mreža. Sve mreže otvorene. Kači se svaki udah. Komunicira se sa osam ljudi uporedo. Voli da dijeli svoje misli, ali ništa što ga može ugroziti ili gdje će nekoga prozivati. Dijeli komične statuse i ima 4980 prijatelja na fejsu i bar 5000 na instagramu.

Tviter prepun njegovih trivijalnih svakodnevnih doživljaja. Ako se bavi novinarstvom ili nekim drugim pisanjem, teško svima. Zanimljiv ni nikad previše težak i mračan.

RAK

Društvene mreže su povoljan i brz način da se osvoji nečije srce ili dođe do familije u Majnhajmu. Patriotski obavljivač. Kako je moja država lijepa niko je ovakvu nema. Kako mi imako lijepu kuću…pa fotografisanje pored svih kuhinjskih elemenata.

Kačenje statusa Psihološkog savjetvališta i to kako treba da se ponaša prava majka. Humanitarci. Smarači inboksa.

LAV

Krunisani kralj svih mreža. Život koji sija i kada ne sija, onda sija ono što ne sija. Lavovi ili kače sve i pokazuju svoje pobjede, uspjehe, luksuz života i hvale se svojim postignućima ili potpuno arogantno ignorišu društvene mreže smatrajući ih prizemnim i površnim.

Ova druga grupa je rijetka. Uvijek otvoreno stupaju u razgovore i zrače samopouzdanjem. Ništa sramotno i ponižavajuće ne smije da se okači nigdje.

DJEVICA

Glavni kritičari svega. Vole tviter i fejs jer mogu pisati ogromne statuse o zdravom životu i greškama u infrastrukturi i saobraćaju. Ne smaraju ljude po društvenim mrežama, ali kada smaraju, morate ih blokirati.

Skromni kao i svuda, lažno. Ako osvoje neki kviz, dobiju neku medalju na takmičenjima u mozganju ili završe neku prestižnu školu dobrim uspjehom, ne može se živjeti od njih. Smatraju se osviještenim članovima zajednice.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije