najnovijePorodicaPraktična LolaŽivot

Plačem za slomljenim srcem Vanese Brajant

Ukrcavala sam se na avion u Atlanti u momentu kada sam čula vijesti o Kobiju Brajantu, jednom od najvećih košarkaša u istoriji.

Prevela: Saša Leper

Emily Hunt / Her View From Home, Facebook

Pomislila sam na njegovu jadnu suprugu i predivnu djecu i koliko će im taj gubitak teško pasti i srce mi je potonulo u pete.

Ne mogu ni da zamislim kako je to izgubiti supruga, oca.

Kada sam sletila u Džekson u Misisipiju upalila sam telefon i počele su mi pristizati notifikacije. Jedna od njih je bila i poruka od moga supruga da će on pokupiti djecu i da ćemo se naći kod kuće. Onda sam vidjela i notifikaciju vijesti. Đijana Brajant je poginula skupa sa svojim ocem.

Nisam uspjela izdržati ni dovoljno dugo da dođem do svog auta. Sada sjedim ovdje na parkingu aerodroma i nekontrolisano ridam jer mi se srce slama za ovom jadnom majkom. Slama na dva dijela.

To je gubitak koji nijedna majka nikada ne želi da osjeti. Gubitak koji nijedna majka nikada ne bi trebala da iskusi. Gubitak o kom ja ne znam ništa i molim se da nikada ni ne saznam.

Plačem za njenim slomljenim srcem. Plačem zbog njenog bola. Plačem zbog svoje djece. Bože, čuvaj ih. Plačem zbog svih majki koje su morale sahraniti svoju djecu.

Nažalost, toliko majki je prošlo kroz slično iskustvo i boli me i sama pomisao na to. To je bol koji ne mogu ni da zamislim. Plačem za tim ženama i boli me njihov bol.

Takve stvari vas navedu da pomislite na sopstvenu djecu, a sama pomisao na to da ih izgubite je isuviše teška. Sama pomisao.

Kao majke, povezuje nas jedinstvena nit koja se nalazi u svima nama, ide od jedne do druge, i kada se ta nit ošteti sve to osjetimo. Plačemo i tugujemo skupa.

Bože, molim te da primiš u naručje Vanesu Brajant i sve ostale majke koje osjećaju tugu i žalost. Sve majke koje oplakuju gubitak svog djeteta. Sve žene koje oplakuju gubitak svog supruga.

Jako ih zagrli. Pruži im utjehu. Zaliječi njihova slomljena srca.

Amin.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije