LjudiMedicinanajnovijeNaslovna vijest

“Naša menstruacija je sveta” – Elena Karić

Elena Karaman Karić već godinama je posvećena organskoj ishrani, zdravom načinu života i određenim spiritualnim ritualima.

Redakcija

blic.rs

Foto: blic.com

O svojim životnim navikama s vremena na vreme govori na društvenim mrežama, a ovog puta pisala je o menstrualnom ciklusu.

Elena je u svojoj najnovijoj objavi pisala o ritualu na koji je, kako kaže, pokrenula brojne žene.

– Menstruacija je sveti, lepi i osnažujući aspekt ženstvenosti, suština boginja koje mi jesmo. Naša mesečeva krv je moćan eliksir koji zadržava odjek našeg jedinstvenog energetskog potpisa.

Danas žene predaju svoju snagu patrijarhalnim ideologijama uzimajući droge da zaustave menstrualni ciklus, koristeći tampone i jastučiće, smatrajući da im menstruacija predstavlja neprijatno prokletstvo. Naša krv je sveta – napisala je Elena

Svakog meseca imamo priliku da donesemo prinovu na Zemlju putem svoje mesečeve krvi, kao što su to radili naši preci. U procesu zaceljenja patrijarhalnih rana vrlo je važno pružiti pažnju i svest o načinu oslobađanja naše svete tečnosti.

Predavanje menstrualne krvi je drevna tradicija koja neguje našu vezu sa majkom Zemljom i omogućava nam da učestvujemo u razmeni energije sa njom. Tokom poslednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom sveta na ovaj sveti ritual.

Postoji mnogo različitih načina prikupljanja naše mesečeve krvi. Korišćenjem čašica umesto tampona možemo povezati sa matericama našu svetu žensku suštinu, prikupiti krv za prinošenje i doprineti zdravijem okruženju – završila je dizajnerka nameštaja.

Preuzeto sa: blic.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije