DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijest

Sonja Marković, Sonja Vojvodić i Lidija Paulin nastupaju u Carnegie Hall u Njujorku

Ove žene osvajaju svijet!

Redakcija

novoime.com

Foto: novoime.com

Pijansitkinja Sonja Marković, zajedno će sa Sonjom Vojvodić i Lidijom Paulin nastupiti u Carnegie Hall-u u Njujorku.

„Za mene, kao umjetnika, to je ostvarenje sna iz djetinjstva. Mnogi umjetnici starijih generacija koji djeluju u puno većim i razvijenijim muzičkim sredinama sanjaju o nastupu u Carnegie Hall-u i mogu reći da pored velikog truda i talenta imamo i tu dozu sreće koja je potrebna svakom umjetniku, kazala je Sonja te dodala da je kompaniji „Novo RS“ zahvalna na podršci, kroz sponzorstvo, da otputuje na ovaj prestižni događaj.

 

Ona će ujedno, nekoliko dana prije ovog nastupa, biti članica žirija pijanističkog takmičenja za mlade talente u Njujorku, koje se održava u sklopu značajnog Muzičkog festivala „Suzanne Culley“ u tom gradu.

Interesantno je, kaže Sonja, da su njih tri među rjetkim umjetnicima mlađe generacije koji su uopšte dobili priliku za nastup u ovoj glamuroznoj sali. To, ipak, možda i ne čudi, s obzirom da su ove mlade umjetnice jedini doktoranti iz Bosne i Hercegovine na Odsjeku za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Takođe, istakla je kako vjeruje da će ovim nastupom predstaviti Republiku Srpsku u najboljem svijetu, ali i otvoriti neke nove prilike za saradnju u inostranstvu.

Preuzeto sa: zadobardan.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije