izgled usana
najnovijeNaslovna vijestSimpatičnoZabavna Lola

Najatraktivniji izgled usana je upravo ovaj!

Promene koje kozmetička industrija donosi, brze su i često ne možemo da ih stignemo. Dnevno se pojavi mnogo preparata i kozmetike, čiji je cilj da unaprede izgled našeg lica i tela.
U tom smislu, pojavljuje se veliki broj preparata za usne, koji nam pomažu da one izgledaju lepe i atraktivne.

Priredila: Srbijanka Stanković

Foto: Pixabay.com

Kako treba da izgleda najatraktivniji izgled usana, možemo da pitamo modne blogere, jer je njihov posao da to znaju. Ono što mi znamo, a što se i većini sviđa, je da usne treba da budu pune i sjajne. Ono što nije novina, to je da su gotovo čitavu deceniju u modi pune usne.

U savremeno doba, puno pažnje prilikom šminkanja oduzimaju drugi atributi na licu, koje težimo da istaknemo, a nismo ni svesni toga da je ponekad sasvim dovoljno da stavimo karmin na usne i istaknemo svoju lepotu. Nekada su usne bile oličenje lepote jedne devojke.

Mnogima od nas, naše usne ne izgledaju privlačno iz ovog ili onog razloga, te se sve češće opredeljujemo za njihovu korekciju. Korekcija usana ne mora da podrazumeva samo njihovo povećanje, već se često radi i kod problema estetike u vidu zečije usne, koja nije atraktivnog izgleda. Bilo da su tanke ili punije, svetle ili tamne, naše usne su adut koji treba negovati i održavati, na najbolji mogući način.

Najatraktivniji izgled usana prošlog veka

Tokom devedesetih silikoni i hijaluroni nisu uzeli maha kao sada, sve je imalo drugačiji, prirodniji oblik i izgled. Ovde se prvenstveno misli na izgled poznatih ličnosti, koje danas izgledaju kao plastične lutke.

U vreme kada su naše majke bile mlade, trend su bile tanke usne, poput dve linije. Neko nepisano pravilo je važilo da donja usna bude punija od gornje, a da bi postigle takav efekat, žene su nanosile olovku za usne izvan granice linije i time pravile puniji volumen usana.  Dovoljno je bilo naneti na njih grožđanu mast i one bi izgledale jače i sjajnije. Mi danas u tu svrhu koristimo meleme, balzame, sjajeve, karmine i još što šta da bi dobile efekat kao žene tada.

Izgled usana danas

Danas je situacija nešto drugačija. Jedno nedavno istraživanje govori o tome da je devojkama najatraktivniji oblik usana onaj koji ide u proporciji 1:1. To znači da debljina donje i gornje usne bude istog oblika i veličine. Istovremeno, učesnice u istraživanju su izjavile da misle da je muškarcima privlačnije kada devojke imaju punije usne, ali ne toliko da bi estetska hirurgija doživela ovakav procvat.

Pretpostavimo da svi imamo takav oblik usana. Onda bi sve žene na ovom svetu izgledale “isto”. Budući da idu u korak sa vremenom, mnogo mladih devojaka koje srećemo po ulicama danas, izgedaju napućeno. Muškarcima možda jeste privlačnije kada žena ima punije usne, ali ne toliko napumpane koje nam promovišu lice na Instagramu. O Instagram profilu i fejsbuk stranici neću ni da govorim, pućenje i pokazivanje je domaća pojava odavno. A i postavlja se pitanje: Kako ste sebi najprivlačnije?

Usne počinju svoj volumen da gube negde oko 28. godine života, zato što proizvodnja kolagena počinje prirodno da opada. One gube elastičnost i upravo zbog tih dešavanja bi im trebalo pružiti pojačanu negu.

izgled usana

Foto: Pixabay.com

Osim dobre nege i hidratacije, usne, kao i ostali organi u telu čoveka, iziskuju i određene promene kojih bi trebalo da se pridržavamo, da bismo održali lepotu našeg lica i tela. Nemojte da pušite, unosite dovoljno tečnosti u toku dana, izbegavajte radioaktivno zračenje sunca hranite se zdravo i raznovrsno, upotrebu alkohola svedite na minimum i redovno šetajte. Ukoliko ispunite ove uslove, vaše usne će bez dodatnih korekcija biti jedre i sjajne, čak i u poznijim godinama.

Danas gotovo da nema žene koja nije stavila silikone ili hijaluron filere u svoje usne, a mnoge koje nisu žele to da urade. Od kada je Kylie Jenner lansirala trend da su pune usne privlačne i atraktivne, mnoge naše dame su bile u problemu. Novi vek je doneo takve promene u estetskoj hirurgiji da ništa više ne predstavlja nemoguću misiju i svaki deo tela može da se promeni, u zavisnosti od potreba pojedinaca.

Uvećanje usana prirodnim putem

S obzirom da smo uvideli da mnoge naše dame žele punije usne, donosimo neke savete kako da usne povećate prirodnim putem. Ovi saveti mogu biti odlična alternativa botoksu i skupim operacijama, pogotovo ukoliko ste osoba koja ne voli da ide “pod nož”.

Prirodni balzam za punije usne

Istina je da ima u prodaji da se kupi balzam za povećanje usana, koji može biti savršeno rešenje ako nemate vremena da ga sami napravite, ali mi predlažemo za zavirite u svoju kuhinju i zasučete rukave. Ne morate da kuvate, uzmite malo maslinovog. kokosovog i ulja jojobe, u to pomešajte malo cimeta i karanfilića i na kraju dodajte ljutu papriku. Sve to pomešajte i vaš balzam je spreman. Nanesite na usne, neka odstoji na njima nekoliko minuta i onda isperite. Videćete kako kombinacija prirodnih sastojaka deluje da usne izgledaju punije.

Piling od cimeta

Cimet je namirnica koja je poznata po svom lekovitom dejstvu u borbi protiv dijabetesa, ali može uspešno da se koristi i u kozmetologiji. On je takođe poznat po tome da iritira sluzokožu, zato kad se nanese u većoj meri, određeni deo tela natekne od njegovog delovanja. To je upravo ono što nama i treba. Piling od cimeta, pomešan sa malo meda i kristal šećera, nanesite jednom nedeljno na svoje usne i gledajte kako se one prirodno povećavaju.

Redovna hidratacija usana

Možete koristiti fabrička pakovanja ili sami napraviti balzam za hidrataciju, koji možete koristiti i nositi sa sobom uvek i u svakoj prilici, pogotovo u zimskom periodu, kada su usne dodatno suve i dehidrirane. Kao dobra podloga za pravljenje vam može poslužiti kakao puter, koji je potrebno otopiti i u njega sipati nekoliko kapi esencijalnog ulja cimeta i kašičicu maslinovog ulja. U staru bočicu potrošenog balzama, izlijte vaš novi preparat i pustite da se stegne. Koristite ga stalno i videćete kako vam usne izgledaju sveže i zategnuto u svakoj prilici.

Ukoliko vam priloženi saveti ne deluju dovoljno ubedljivim za dobijanje željenog izgleda usana, možete se odlučiti i za metode koje zahtevaju možda veći ulog, ali daju brzo rešenje. To su metode za korigovanje oblika usana.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom – podrazumeva operativni tok u kom se masno tkivo sa nekog određenog dela tela skida i upunjuje u usnama. Za ovu metodu je potrebno imati višak masnoće na bokovima, stomaku ili kukovima i za tili čas će vaše usne izgledati pune.

Povećanje usana bipolimerom – ova metoda se uglavnom ne preporučuje, ali ima onih koji rade “sve za lepotu”. Ovom metodom se sintetička ulja različitih podvrsta ubrizgavaju u telo čoveka, koje nije u mogućnosti da uvek prihvati ovakvu supstancu. Kao znak odbijanja i negodovanja može se javiti i alergijska reakcija, zato ne preporučujemo ovu metodu kao efikasnu.

Povećanje usana silikonima – danas i najkorišćenija metoda za povećanje i dugotrajni efekat. Nekada je ova metoda bila jako invazivna i skupa, danas je moguće odraditi je za par sati i oporavka skoro i da nema.

Hyaluron fileri za uvećanje usanaubrizgava se prirodna supstanca hyaluron u sredinu usne, pa se povlači ka uglovima usana da bi usne izgledale jednakim. Intervencija nije neinvazivna i radi se u sterilnim uslovima pod anestezijom.

Sledeći oblik na listi je onaj koji obuhvata proporciju usana u razmeri 1:2. a tu se misli da je donja usna za nijansu punija od gornje ili punije gornje od donjih,dok su obe tanke usne danas skoro i prevaziđene.

izgled usana

Foto: Pixabay.com

Oblik i boja usana koje mame poglede

Kada govorimo o boji i obliku usana, tu dileme i nema. Najprivlačnija boja je svakako prirodno pojačana crvena boja usana, ukoliko govorimo o prirodnom izgledu.

Postoje devojke koje potenciraju prirodan izgled i ne menjaju previše atribute koje im je priroda dodelila. Kod profesionalaca koji se bave ulepšavanjem ženskog pola, danas su na meti blede usne, velike sa izraženom ivicom usana koja definiše i pojačava njihov efekat.

Najatraktivnijim oblikom su se pokazale usne u obliku srca, jer kako su istraživanja rekla,  deluju najprivlačnije i najseksipilnije. Ravan oblik dovodi do ravnodušnosti, a oblik usana gde gornja usna pada povijena na dole, ostavlja utisak ličnog nezadovoljstva. Ima i onih koji vole kada su usne pune po sredini a tanje po krajevima. A ima i onih koji vole baš ono što su od prirode dobili 🙂

Opet naglašavamo da je sve ovo i stvar ukusa. Najbitnije je da vi, koji ste već u ovom tekstu razmatrali metodu koju biste odradili kao najbezbedniju i najsavršeniju, još jedanput sagledate stvari i pokušate da zavolite svoje usne takvim kakve jesu, jer je sve ovo sa modom veoma prolaznog karaktera i možete biti u neprilici ako svaki čas menjate nešto na sebi.

Ono što danas nismo pomenuli, je to da do najatraktivnijeg oblika usana možete doći i ukoliko radite vežbe za promenu oblika usana. Druge nesavršenosti možete precrtati i olovkom za usne, a ono što je najbitnije pre nego što donesete zaključak da na vašem licu nešto nije kako treba, pogledate oko sebe i pronađete svoj duhovni mir, jer zaista od toga sve potiče. Kada pronađete sebe, možete biti sigurni da će i na vašem licu i telu sve biti u najboljem redu i jednostavno prihvatite sebe takvu kakva jeste. To je ključ uspeha i zadovoljstva.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije