najnovijeNaslovna vijestNevjerovatnoZabavna Lola

Koala koja je preživjela požar u Australiji

Spasio ju je pas a sada se oporavlja nevjerovatnom brzinom.

Prevela: Saša Leper

Bored Panda

Iako prizor povrijeđene životinje ili životinje koja pati slama srce većini ljudi, užasni požari koji su donedavno harali Australijom su mnoge ljubitelje životinja veoma često dovodili do suza. Srećom, bolnica za koale Port Makvari ima dobre vijesti!

Jedno mladunče koje je imalo samo 275g spašeno je iz požara i uspjelo je da se nevjerovatno oporavi. Koala Keli trenutno ima 1kg i može da se raduje blistavoj budućnosti. Keli će biti vraćen u divljinu kada vrijeme malo zahladi.

Koala Keli je dobio ime po herojskom psu koji ga je spasio iz požara. Izgubio je krzno zbog ozbiljne gljivične infekcije. Srećom, uspjeli su se riješiti napasnika u bolnici i Keli se sada dobro oporavlja. Pa ipak, osoblje kaže da je pred njim još mnogo rada na oporavku i da će prava sreća uslijediti kada Keli stasa do 2.5 kg.

Vjeruje se da su upravo koale među životinjama koje su požari najviše pogodili. Samo u oblasti Novi Južni Vels je stradalo oko 30% koala jer je toliko njihovog prirodnog staništa uništeno. Ali te brojke još uvijek nisu u potpunosti jasne i tek će se sprovesti detaljne procjene.

Ljudi su bili oduševljeni ovom vješću, a svoju sreću su dijelili i u komentarima na društvenim mrežama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije