LjudinajnovijeNaslovna vijest

Zašto bih volela da se dokaže da Srđan Šveljo nije vuk u jagnjećoj koži?

Nakon što je Igor Jurić nedavno izjavio da ima dokaze protiv petorice moćnika – navodnih pedofila, uhapšen je novosadski modni kreator, fotograf i di džej Srđan Šveljo (52).

Jovana Kešanski

luftika.rs/ Jovana Kešanski

Foto: luftika.rs

Uhapšen je  zbog sumnje da je seksualno uznemiravao maloletnike, a neke od žrtava je, navode izvori bliski istrazi, pronalazio u svratištima za decu i zauzvrat im davao narkotike.

Odmah po hapšenju Švelja u utorak uveče, Jurić se ponovo oglasio.

“Da sam medijima dao imena, ne bismo imali prvog uhapšenog pedofila. I to je samo početak. Idemo dalje. Ovo je samo početak naše borbe protiv pedofilije u Srbiji”, naveo je Jurić na Fejsbuku.

“Kreator koji se bavi i modnom fotografijom, neke od dečaka koji su imali između 12 i 20 godina navodno je pronalazio u svratištu za decu.

On ih je pozivao preko društvenih mreža da dođu kod njega u stan, gde je decu slikao obnaženu u seksualno ekspilicitnim pozama. Neki od dečaka su tvrdili da su kao nadoknadu za fotografisanje dobijali narkotike. Neki od njih su bili i punoletni, ali nisu imali više od 20 godina, a živeli su u nehigijenskom naselju Veliki rit”, priča jedan od izvora:

“U petak je jedan mladić, koji je punoletan, prijavio da ga je Šveljo seksualno zlostavljao, kao i da je to radio i u vreme kada je bio maloletan. Naveo je da zna da je kreator uzimao decu iz svratišta, vodio ih u stan, gde ih je svlačio, oblačio u drugu odeću, pa im posle fotografisanja nudio da ih oralno zadovolji, a ovi njihovi navodi se zasad proveravaju. Tokom pretresa stana koji je kreator iznajmio nađene su slike na kojima su maloletnici, a navodno je neke postavljao na jednom sajtu.”

Ovu su optužbe, dok se ne dokaže suprotno (iako dosadašnji dokazi ne idu kreatoru na ruku).

Volela bih da se dokaže suprotno, jer mi je od saznanja da imamo pedofile, svakako draže da nemamo pedofile spremne da vrbuju decu po svratištima, koriste njihovu muku, privode ih, svlače, oralno zadovoljavaju, fotografišu skoro nage, nude drogu.

Volela bih da se dokaže suprotno, jer ako je ovo tačno i ako imamo još četvoricu kako Jurić tvrdi poznatih “faca” pedofila, onda ću da kroz grlo povratim želudac jer mi je teško da prihvatim da neko koristi svoj položaj, uticaj, ime, posao… da svoje bolesne nagone umiri.

Volela bih da se dokaže suprotno jer je lakše disati kada znaš da smo se “bar za jednog zeznuli”.

Volela bih da se dokaže suprotno jer mi je teško da preradim u mozgu informaciju da pedesetogodišnji čovek oralno zadovoljava decu, dajući im prethodno drogu i nudeći neko gratis modno fotografisanje u svom stanu.

Da to priprema, da poziva modele, da osmišlja kako da nahrani svoju bolesnu neman.

Da se razumemo, meni je teško da preradim informaciju i da je Darko Lazić smanjio želudac da bi rešio problem sa kilažom, dok negde deca pužu za kašiku pirinča na svojim nateklim trbuščićima, a kamoli ovo.

Na saslušanju u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu osumnjičeni je danas priznao da poznaje oštećene, kao i da su dolazili kod njega.

Priznao je i da ih je fotografisao, ali je negirao seksualne odnose sa njima.

Ukoliko se, pak, dokaže da je Šveljo seksualno uznemiravao maloletnike, kreatoru preti pet godina.

Zanima me šta će biti posle? Jel nagoni nestanu za pet godina?

Vesti kojima smo inače svakodnevno bombardovani samo potvrđuju da je sve više onih koji hrane svoje bolesne nagone, da žive tu među nama, iza zida, preko plota, da su opasnost i pretnja često skrivena iza svojih poslova, uticaja, imena.

A ponekad vrlo otvoreno vrbuju maloletnike iza lažnih profila.

Kada sam bila klinka, mama i tata su me učili “ne uzimaj bombonu od nikoga”, “ne prilazi nepoznatom čoveku ako te zove iz auta”.

Nije bilo mnogo daljih objašnjenja.

Svoju decu moraćemo da učimo, vremena su se promenila, šta je pedofilija, kako da se zaštite i uopšte nam neće biti drago da tu priču valjamo preko usta, u sitna crevca, ali vremena su sve gora i biće da ćemo Crvenkapu i vuka morati da malo korigujemo, zarad svih nas, zarad naše dece.

Jer vukovi su vrlo često u jagnjećoj finoj koži. Dok se ona ne raspara i ne otkrijemo čudovište.

Preuzeto sa: luftika.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije