AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Šta nam donosi venera u Ovnu: Veliki počeci ili finalni krajevi

„I could start fire with what I feel for you.“

Osmi februar sviće sa Venerom u novom ciklusu Zodijaka, u Ovnu.

Jelena Puhalo

Opraštalica, nedođijska i nostalgično bolećiva Venera u Ribicama napokon završava.

Čega smo se nanedostajali? Ja bih rekla sebe.

Svako je probao u ovom januaru da voli nekoga koga je teško voljeti. Iz raznih razloga. I da da sebi malo te mistične religioznosti u ljubavi i oproštaju. Onaj stav da samoća nije ni blizu najgora stvar u životu, ali kuda nam odoše godine u samoći…mogu da odlutam u drugi svijet radije nego da budem u ovom svom napaćenom realnom.

Ali, kada Venera uđe u Ovna, nema ni po babu ni po stričevima.

Jedna zaista opaka dama sa viškom testosterona u krvi, nesposobna da previše čeka i da se mnogo premišlja. U vezi sa bilo čim. Dominacija ženske energije počinje, plus Mars kao njen dispozitor ulazi u Jarca, znak svoje egzaltacije.

Poznato je da Ovan nije znak priličan Veneri i da je ona tu, u onom svom izvornom smislu iskljivljene svijesti i potreba. Uvijek se nešto gura naprijed, uvijek se javlja ta želja za pobjedom, navalentnost se pojavljuje, izraženi, neskriveni, nesputani i često agresivan seksualni nagon, onako baš životinjski i proljećno. A Venera teži balansu i kulturici.

Samo pitanje je dokle i sa kulturicom. Naročito ove 2020. godine kada je fino, balansirano ponašanje ostavljeno za neka davna prećutna vremena koja su sada pa pa.

I zaista ovaj februar je vrijeme da se prestane ćutati, skrivati, tajiti, čekati, ne gajite iluzije o emotivnom strpljenju i čekanju nekoga i nečega. Kreće se u lov.

Mnogo naglih susreta koji brzo počnu, a nekad i još brže završe, ali i ono što je veoma bitno dolazi ta hrabrost da se nešto pokrene sa mrtve tačke, nešto što je stajalo u špajzu ove Venere u Ribama. Odjednom velika hrabrost da se založimo za svoju emotivnu slobodu ili borba da vam neko pripadne.

Ako vam se neko dopada, Venera u Ovnu ne želi da čeka nego udara na prvu.

Međutim, imamo na nebu niz izazovnih aspekata koji čekaju tu istu Veneru na putu kroz ovaj znak. Venera će, na samom ulazu u znak graditi konjunkciju sa Hironom u Ovnu i eto rana koje još nisu zarasle.

Eto nam suočavanja sa ljubavima koje nismo prebrodili duboko u sebi, samopouzdanje koje još nismo probudili ili ga nismo probudili u potpunosti, eto povratka na stare neiscijeljene povrede iz prošlosti, eto malo malo i potrebe da se nešto na tijelu promijeni jer je nezadovoljstvo u duši prisutno. Pitanja: da li mene može iko da voli?

Ovo će biti prilika da se ove teške teme pokrenu, njima se pozabavite i liječite se. Druge nema. Posebno period kada Venera bude u kvadratu sa čvorovima koji se još uvijek nalaze na osi Rak-Jarac. Opet povratak prošlosti i neka nova nezadovoljstva, ali sve u cilju da se krene naprijed.

Nekoga nosimo na sebi već dugo vremena, ne shvatajući da to nije naš teret da nosimo. I težina spuštanja nekad je veća od težine nošenja. Ali nismo spaseni od usamljenosti ako na sebe trpamo ono što nam ne pripada ili ne pripada više.

Da podsjetim, Venera će na svom putu kroz Ovna graditi kvadrate sa: Jupiterom, Plutonom i Saturnom…šta da se kaže?

Jedna velika borba sa samim sobom. Oslobađanje asutentičnosti pod velikom prisilom. Vraćanje prošlosti. Sukobi na intimnom planu. Novac koji gubimo u borbi sa mračnim silama. Ili samo strah da novca biti neće. Kao ni ljubavi. Pitanje za neke: da li ću ikada prevazići tu i tu emotivnu boljku? Svađe, raskidi, prekidi svega što je klimavo…i to praćeno velikom galamom.

Ali do tada ima mnogo vremena…nikad nije kasno za tugu, ali ona treba da dođe kad joj je vrijeme i da je lijepo ispratimo.

Ne dopingujte se tugom preko svake granice. Venera u Ovnu budi nadu da život negdje postoji i da je vrijedan življenja i da nijedna sila na svijetu ne može da pobijedi život.

Jer on traje bez obzira šta mi mislili o njemu…

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije