AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Pun Mjesec u Lavu: Samo toplo prema sebi

„No one is you and that is your power.“

Dočekasmo veliki pun Mjesec u Lavu.

Napokon nešto u Lavu, rekli bi Lavovi.

Jelena Puhalo

Teška zima, a teški i mi, ali neka toplotica se nazire izvan naših hladnih zimskih srca. To je toplota Lava…

Pun Mjesec u Lavu znači da su Sunce u Vodoliji i Mjesec u Lavu u aspektu opozicije, dakle jedan naspram drugog. U najudaljenijim tačkama u kružnici. Jedan period se završava ili zaokružuje. Malo smo bili prazni pa smo sada malo puni svega.

I ovo nije šala od perioda. Ali je značajan za emocije, veoma. I ne samo što je Mjesec u znaku koji najbolje grije dušu, već su i Sunce i Mjesec u aspektu sa Marsom u Strijelcu, a Venera ušla u Ovna. Malo vrućine…

Pisaću jasno. Lav traži kreativnost. Traži da izbacimo sve one svete talente koje imamo. Traži da i drugi pred nas izbace taj veliki talenat ljubavi prema nama. On zna da bude zanovijetalo i mali smarač. Samo ja. Daj meni! Aplaudiraj mi! A gdje sam tu ja? Ali sada učimo preko Sunca u Vodoliji i sve te silne vatre koja udara da smo neke stvari ipak prevazišli.

Da je nova 2020. godina uveliko počela. Da moramo i možemo sebi dati ono što tražimo od drugih, a na drugoj strani da ne raspravljamo ni sa kim zašto nam nešto ne da što nam treba. Posebno u ljubavi. Pa ne da jer ne može, možda i neće. Možda neće nama jer smo tamo gdje nam nije mjesto, a ta promašena ljubav zjapi u bezvazdušnom prostoru čekajući onoga kome je namijenjena.

Sve što ne dobijemo od nekoga, treba dati sebi. Mjesec u Lavu nas uči da ne krpimo ljubav, plahte, čarape i srca. Sve kupujemo novo i to najskuplje. Onako kako mi hoćemo. Pa makar čekali deset godina.

Foto: unsplash

Druga tema je kreacija. Sva negdje zapela u obavezama i mučnoj svakodnevici, pritisnuta Saturnima i Plutonima u presuvom Jarcu, zaboravismo da se zabavimo. Da se pogledamo onako sa najboljim prijateljicama pa prasnemo u smijeh dok nam se gaće ne pokvase.

Da se smijemo našoj intelektualno superiornoj djeci i njihovim brilijantnim i neugodnim pitanjima. Da crtamo, pjevamo, plešemo ili pravimo. Da radimo nešto što smo mi bili i prije nego nas je život stavio pod svoje.
Ovih dana saznajemo koliko može da bude veliko sve što smo smanjili do neprepoznatljivosti da bi se pravili da rupa nema. Veliko je odgovornost. Tako je sa velikim kućama, porodicama, ljubavima, poslovima…prijateljstvima…sve je velika odgovornost i oduzima mnogo energije. Ali i grije srce zar ne?

Sljedeća i najvažnija tema je SLOBODA.

Ljudi, imamo Sunce u Vodoliji naspravm Mjeseca u Lavu, pa sve u aspektu sa Marsom iz znaka Strijelca koji živi za slobodu. Ali Vodolije je nekako nose. Oni su glasnici slobode koju pruža uran jednako kako se i visibabe pojav kada je zima pri kraju.

Dvije najjače ženske planete su u dva pionirska zapaljiva znaka: Lavu i Ovnu. Žene, oslobađajte se! Svega…posebno svojih očekivanja. Budite ćelave ako želite, imajte kosu do pete, hodajte polubose ili bose ako vam to prije, budite same, udate, razvedene, sa troje djece, petoro, jednim, bez djece, trenirajte, lezite u krevetu do pet, putujte same, sa nekim, nemojte putovati, radite ono što volite, jer i vi to zaslužujete.

I sad poziv za oba pola: Svi mi zaslužujemo slobodu, šta god ona za nas značila.

A ne možete prevariti ni sebe ni druge da ste slobodni ako niste. Jer postoji jedna bora na čelu koja se stvara od tamničenja. I ona poprima oblike vaše zatvorene stvarnosti kao što i vi postajete hodajuća reklama za, neki bi rekli starost…a ja bih rekla prećutno izdržavanje doživotne robije.

Iskoristite pun Mjesec u Lavu da se ultimativno vratite onom od čega vam srce kuca jače…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije