DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveŽivot

Ljubav u doba korone: Kako izgledaju venčanja usred virusa

Južnokorejski mladoženja Li Kvon Seok i njegova buduća supruga samo su jedan od nekoliko hiljada parova koji su prisustvovali masovnom venčanju u okrugu Gapieong, u Crkvi ujedinjenja.

Parovi su uprkos strahu od koronavirusa obeležili ovaj dan na veličanstven način.

Redakcija

noizz.rs

Foto: noizz.rs

Mladoženja i njegova supruga poneli su sa sobom maske za svaki slučaj, a njihov primer ponovilo je na stotine parova. Samim tim, fotografije sa masovnog venčanja su na neki specifičan način jako upečatljive.

Preko 30,000 ljudi iz svih krajeva sveta prisustvovalo je ceremoniji severoistočno od Seula, otrpilike šest hiljada njih se venčalo dok su ostali prisustvovali.

Zaposleni u crkvi spremili su maske, sredstva za higijenu i redovno proveravali temperaturu svim prisutnim parovima.

Na kraju je samo nekoliko parova nosilo maske na ceremoniji venčanja, koje je nadgledala Hak Ja Han Moon, supruga osnivača Crkve ujedinjenja, a vernicima poznatija kao “Prava majka”.

“Nisam stavljala masku jer želim da budem lepa za svog muža”, rekla je jedna od budućih supruga.

Manifestacija je imala poseban značaj jer je obeležila i stogodišnjicu rođenja osnivača Sun Miung Muna. Pokojni Mun je Crkvu ujedinjenja osnovao 1954.

Od 1961. do smrti 2012. godine, on je nadgledao masovna venčanja na kojima su prisustvovale na hiljade supružnika koji se nikada pre nisu sreli, a u mnogim slučajevima, nisu ni govorili istim jezikom.

Preuzeto sa: noizz.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije