LjudiPojaveRadoznala Lola

22 stvari koje bih željela da sam znala prije nego što sam muškarcu pružila oralni seks

Da, zaista imamo toliko savjeta!

Prevela: Saša Leper

Cosmopolitan

Foto: Unsplash

Ovako kad razmišljamo, zaista nam ne pada na pamet kako je izmišljen oralni seks. Uglavnom mislimo da je uključivalo i frazu „Hoćeš da ti uradim ŠTA?!“ Generalno sama ideja toga da nečije veoma privatne dijelove tijela stavite u usta se čini prilično užasno. Ali nije! Danas, a vjerovatno i hiljadama godina ranije, to je postao ugodan i poželjan dio većine seksualnih odnosa.

Kao i kada je riječ o drugim seksualnim aktivnostima, najbolji način na koji možete poboljšati kako vi to radite jeste da dobijete savjete i ideje od drugih ljudi. E, tu mi stupamo na snagu!


Donosimo 22 savjeta žena koje su se našle u toj situaciji, radile to i spremne su da podijele svoju mudrost sa vama. Bilo da se spremate da nekom pružite oralni seks po 500. put ili nikada ranije to niste uradili, pronaći ćete ponešto za sebe.

 

  1. Prvo: prilično je nemoguće zeznuti

Jedina loša stvar koju možete uraditi prije samog davanja oralnog seksa muškarcu jeste da potcijenite svoje sposobnosti. Ako imate usta a vaš partner ima penis, imate sve što vam je potrebno da mu pružite savršen oralni. Pa ipak, ako se nervozni oko toga, razgovarajte sa partnerom. Ako to nije opcija, razgovarajte sa prijateljima. Ne brinite ako ste nervozni – vjerovatno u bili i svi koji su to ikada uradili. Najbolji lijek je razgovor.

 

  1. Ako nekako i uspijete zeznuti (A NEĆETE!) uvijek to možete uraditi ponovo

Najbolja stvar u vezi sa pružanjem oralnog seksa partneru je to što možete tražiti povratne informacije. Svaka vrsta seksa postane bolja što se bolje poznajete i što više komunicirate. Pitajte partnera šta voli i kako i tražite savjete od njega. Nadamo se da i da će vam on uzvratiti uslugu.

  1. Možda je tih, ali definitivno mu se sviđa

Problem sa ljudima koji imaju penis je taj što im je maltene oduvijek govoreno da nikada ne pokazuju neki entuzijazam u toku seksa. Ako vam je njegovo ćutanje čudno, jednostavno im to i recite. Pozitivna povratna informacija će vam itekako pomoći, bilo da ste početnici ili praktično stručnjaci u oralnom seksu.

  1. Definitivno to možete uraditi i ispod tuša

Iako je većina varijacija na temu seksa teška do nemoguća za sprovesti ispod tuša, oralni seks, srećom, ne spada u tu kategoriju. Voda nije dobar lubrikant, ali to nije razlog da ne uživate u njenoj toplini i dodiru.

  1. Muda postoje i valja ih uključiti 

Ali nikako to nemojte uraditi bez da prethodno niste pitali partnera da li mu to odgovara. Provjerite na koji način on voli da se igrate sa njima i kakva vrsta dodira mu godi. Muda su izuzetno osjetljiva, a posljednja stvar koju želite jeste da ga povrijedite.

  1. A tu je i anus

Isto pravilo važi i ovdje: raspravite s partnerom da li uživa u dodirima tog tipa prije nego što se upustite u nepoznatu teritoriju. Ako dobijete potvrdan odgovor, provjerite kakva vrsta dodira ih uzbuđuje. Ako ne znaju, istražujte zajedno. Stimulacija anusa često bude izuzetno uzbuđujuća pa može ubrzati oralni seks, što može biti korisno i poželjno.

  1. Ali tu su i polno prenosive infekcije

Kao i u drugim oblicima seksa, moguće se zaraziti i putem oralnog seksa. Zbog toga je izuzetno važno koristiti kondom, a ukoliko vam je lateks odbojan, postoje i oni sa ukusima. Šta kažete na bananu, jagodu ili miješano voće?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije