AstrologijaLjudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Retrogradni Merkur u Ribama: Šta će nam ovaj put uraditi?

„You can’t put an instagram filter on your energy.“

Idemo malo otkrivati. Idemo se igrati vraćanja.

Jelena Puhalo

Gdje ste stali? Možda još prošle jeseni, možda i dalje…gdje ste se sakriliiii? Mjaaauuu

Imamo posla sa još jednim retrogradnim Merkurom. Joše jedna godina Merkura u vodenim znakovima. Još malo poplave emocija, otkrivanja gdje smo to emotivno zabagovali, koga smo nepravedno zapostavili u svojim emotivnim lutanjima bespoštedno se lažući.

Ovo su ona sveta vremena koja ne volimo, kada pored svih onih standardnih problema sa pismima, imejlovima, porukama, putovanjima, tehnikom, internetom, imamo i one ozbiljne emotivne, kada pomaže samo introspekcije i laganini strategija kuda dalje.

Ovaj retro Merkur vraća nas u prošlost u trenutke svih neizgovorenih, teško preživljenih i u zapećak zguranih ljubavi ma o kojima se radilo.

Nekada smo imali toliko mnogo emocija prema nekome ili nečemu. Unutar nas je vrtlog, gromada emocije zgurana u sobičak od svega nekoliko milimetara. Trudimo se ne misliti o svemu što smo zgurali i propustili, ali Riba se otima hvatanju…Merkur u Ribama postaje neki oblik Venere i Neptuna…kao kada sve snove spakujete u mali koferček razočarenja i putujete sa njim praveći se da je to užina za kasnije.

Foto: Google images

U vrijeme retro Merkura to kasnije postaje sada…vjerujem da je mulja mnogo kod svakog od nas, i da smo zaboravili kako je uopšte naivno voljeti, i bilo bi lijepo da se podsjetimo. Dobro, možda nije lijepo, a mnogima ne i prijatno, ali svakako je dobro za zdravlje i kilažu.

Idemo sagledavati sve one police koje smo napustili, ne skinuvši sa njih uspomene i tragove. Prašina je pala, ali vjerovali ili ne, sve nas te  zgurane stvari sada tište. Ili tište nekoga ko nam nešto „duguje“.

Ovo su oni dani pogodni da stanete ispred nekoga koga ste jako voljeli ili volite još uvijek i kažete mu u lice: „Da, ja te volim ili jesam, da značio/la si mi, da povrijedilo me je to, da, nemam realno objašnjenje, ali postojiš u meni i uvijek hoćeš, sviđalo se to tebi i meni ili ne.“

Sada dolaze bivši i bivše, Ribe su jako spiritualan i religiozan znak, zavisi kako to posmatrate. Ako govorimo o čistom srcu i još čišćoj savjesti, onda možemo pričati o univerzalnom osjećaju da smo nešto iščistili. Ili nekoga.

Hajmo malo bez  očekivanja. Hajmo malo medicine za dušu. Stavimo obloge na svoja ranjena sjećanja. Neko nam je kriv jer nismo mogli, htjeli ili znali na vrijeme kriknuti to: STALO MI JE! Pa nije nam kriv…ali zar je važno ko je kriv?

Vratimo se sada svemu do čega nam je stalo, onako intimno i pokušajmo da ne racionalizujemo jer nećemo u raciju naći odgovore. Riba ima i drugih tema. Naravno. U kojoj god vam je kući trenutni tranzit Merkura, ta oblast traži dodatnu reviziju i porvjeru.

Vremena su teška, odnosi su u krizama, pod Venerom u Ovnu i marsom u Jarcu svi žele da se oslobode…neki svih obaveza, bijesova i stresova koje im izaziva partner, a neki sve tjeraju u mater jer je toliko posla i sve ga je više.

Mars u Jarcu se ne zadovoljava običnim osmosatovnim poslom. Ne poznajem nijednog muškarca ili ženu koja sa ovom postavkom zna da kaže: e sada je dosta, ja bih se odmorio/la…daj mi pauzu, mnogo mi je ovo…itd. Marsu u Jarcu nikada nije dosta: vježbanja, posla, kopanja, gibanja, ozbiljnosti i odgovornosti, jer pored toga što pršti od snage, on i strahuje od budućnosti, a rad osigurava neki privid sigurnosti.

Ovaj retro Merkur iskoristite čitajući poeziju, baveći se spiritom svih vrsta, čitajući religiozne knjige i psihologiju. Proučavajte duboko potisnute strahove i nespunjene emocionalne želje.

Foto: Google images

U svakom od nas sada leži jedan isposnik, jedan monah, derviš i Bog. Svakom od njih uskratili smo mir i samoću neophodnu za konstruktivan razgovor sa samim sobom.

Ne bježite od sebe i od svoje fragilnosti…ona postaje velika snaga kada je čovjek prihvati u sebi. Iz nje se rađaju najljepša umjetnička djela i najveće ljubavi…

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije