Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaPraktična LolaŽivot

Ako ona nije tvoj prvi izbor, molim te, ostavi je

Ako ona nije tvoj prvi izbor, nemoj joj traćiti vrijeme. Nemoj je tretirati kao da je utješna nagrada.

Prevela: Saša Leper

Rania Naim / P.S. I Love You

Foto: Pixabay

Nemoj je ganjati ako ona nije neko s kim ti zaista želiš da budeš. Nemoj se igrati samo kako bi prebolio nekog ko te nikada nije volio ili nekoga ko te napustio.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, nemoj joj postavljati lična pitanja. Nemoj joj dopustiti da ti se povjerava o svojoj prošlosti, djetinjstvu i strahovima. Nemoj joj dopustiti da ti otkrije svoje srce ako nisi spreman da je voliš. Nemoj tražiti mjesto u njenom srcu ako se ne planiraš tamo i zadržati.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, nemoj je gledati duboko u oči i nježno joj šaputati na uho. Nemoj joj govoriti svoje tajne i satima pričati sa njom jer znaš da će dati sve od sebe da te utješi i da će ostati budna sa tobom cijelu noć dok ti ne zaspiš. Nemoj buditi ljubav u njoj ako nisi spreman da je voliš. Nemoj je držati ako ćeš je lako pustiti. Nemoj polagati prava na nju ako ti nisi ono što je njoj potrebno.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, nemoj je sprječavati da nađe onog ko će je staviti na prvo mjesto. Nemoj se ponašati kao da si ljubomoran ili posvećen kada znaš da ona u tvom životu samo ispunjava neku prazninu. Nemoj je lagati i govoriti joj da je jedina kada i dalje žongliraš. Nemoj je zavaravati, jer zavaravaš samo sebe.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, molim te, ostavi je. Ostavi je i nemoj ometati njen mir. Ostavi je, umjesto što je voliš napola. Ostavi je umjesto što je lažeš. Ostavi je jer joj nisi potreban. Ostavi je jer će vremenom ona ostaviti tebe. Ostaviće te kada ona pokuša da podijeli svoj svijet sa tobom a ti želiš da ga dijeliš sa nekim drugim. Ostaviće te kada shvati da se tvoje prisustvo i ne razlikuje mnogo od tvog odsustva. Ostaviće te jer je naučila da bira sebe kada ljudi ne odaberu nju.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, ne očekuj da ti budeš njen. Jer je ona onaj tip djevojke koji želi da voli do posljednjeg daha. Ona je onaj tip djevojke koji vjeruje u bajke i zauvijek i dijeljenje starosti s osobom koju voli i smijanje na iste šale.

Ona je onaj tip djevojke koji će ti slati ljubavne pjesme i pisati ti ljubavna pisma i kupiti ti omiljeni slatkiš svaki put kad te vidi.

Ona je onaj tip djevojke koji će ti pružiti čitav svijet i galaksije i svemir ali treba joj da i ti uradiš svoj dio.

Ne može to biti polovično.

Ne možeš tražiti od nje da potisne svoju ljubav.

Ne možeš tražiti od nje da bude druga po važnosti.

Ona je onaj tip djevojke koji želi sve ili ništa i koji se neće skrasiti dok ne nađe nekog ko je spreman i ne plaši se da odabere nju svakog dana.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije