AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Mlad Mjesec u Ribama: Hoće li nam srce preživjeti?

„Do not let your secred space run cold. Your secred space is you.“

Mlad Mjesec u Ribama…u konjunkciji sa retrogradnim Merkurom. Mnogo ćemo da mislimo  narednih nedjelja…bar pune dvije, o mnogo čemu.

Jelena Puhalo

Misliti srcem…

Kako retrogradni Merkur već uveliko „odrađuje“ svoj prljavi posao u Ribama otkivajući neprijatne, ali i nešto prijatnije istine, zablude, zaostale ljubavi, emocionalne dugove, svu prljavštinu potisnutih čovjekovih osjećanja neće mu biti teško da nešto od toga i objelodani.

Narednih par nedjelja imaćemo susrete sa povratkom mnogo čega: poezije, muzike i umjetnosti u naš život, romantike, empatije, sanjarenja, željom da se povučemo iz svijeta i da sa njim ne komuniciramo, tišinom, navalom snova i vjere, ozbiljnim razmišljanjem o vjeri i religiji, poruka ni odakle koje odjednom dolaze, a mi stojimo u čudu, mnogim situacijama: rekla sam ti, rekla sam si i vidi sad se ostvaruje, telepatijom i svim vrstama patije, pasioniranom odanošću nečemu i nekome…neimenovanim osjećanjima..i tako možemo do kraja svijeta jer naredni period i jeste nešto kao kraj svijeta, pa onda ono što vidite preko.

Sunce, Mjesec i Merkur u Ribama bave se našim granicama, na ovaj ili onaj način, tj, to je aspekat nedostatka granica u ličnom i neličnom životu i sad ćemo imati priliku susresti se sa posljedicama nedostatka granica u našim životima.

Kome smo i čemu pustili previše, gdje smo se sapleli i nestali kao Alisa u nekoj zemlji čuda?

Sada se vode velike polemike oko svih vrsta zavisnosti, polemike u našim dušama, one mogu biti razne i mogu nas mnogo koštati, a sve su rođena djeca naših gubitaka granica.

Mlad Mjesec pravi sekstil sa Uranom u Biku i dolaze nove i nevjerovatne spoznaje emotivnog ili materijalnog karaktera koje su nam neophodne da nešto u životu ozbiljno promijenimo.

Doživite ovaj sekstil kao tizer za novu sezonu jako popularne serije u kojoj se sve mijenja u odnosu na dosadašnji scenario, ali na vašu radost i veselje. Otkrivamo nešto o sebi i svojoj okolini što nas brzo okreće u drugom smjeru.

Ovo su oni mjeseci koji nas pripremaju za proljeće..ništa više ne može biti kao što je bilo, ali znate ne granatiramo se, nego ga lijepo isključimo iz života, onako u hodu kao da ga nikad nije bilo. Pitate se koga?

Pa za svakoga je on nešto ili neko drugačiji. Ali šatdaun nekih bezgraničnih popuštanja mora da se desi, i to onako s nogu.

Uz sve to…Mlađak u Ribama aspektuje sekstilom i Mars u Jarcu u svojoj punoj snazi i daje veliku snagu da se uspostavi svoja volja, ali samo ona čista i usmjerena. Granice počinju lijepo da se naziru i što ste uporniji u podizanju zidova između sebe i svojih slabosti, to ćete imati više energije i podrške iz svih smjerova.

Sada idu oni momenti: Dao mu je Bog, ali mu ne da đavo…imamo one koji rade 16 sati dnevno, treniraju pet i ćute i one koji popiju deset rakija prije doručka.

Čuvajte se kafana ovih dana, ništa vam lijepo neće donijeti. Fokus se lako gubi, ali se i velika kreativnost i neka baladična izdržljivost duha osjeti. I osjeti se taj tamjan u zraku, ja ga svuda osjećam.

Mora da je besposleno na nebesima, što kaže Đole…ne bih rekla.

Gledajte malo i pred kim se sramotite, jer retro Merkur uvijek izbaci po neku sramoticu, emotivnu ili karakternu rupicu, Ribice vole da sakriju svašta, pa se uvalite do guše, onda neko sasvim „slučajno“ otkrije svu tu baladu užasa, baš onaj ko nikako nije trebalo to da sazna i bum, sramotica, ali kažem, sve su to posljedica starijih grijeha…pa malo razmišljanja i na tu temu, šta ste i kada kome uradili, pa se pravili da malo niste…

U oči ovog mladog Mjeseca ovu priču prate i Venera u Ovnu u kvadratu sa Jupiterom u Jarcu, oboje u svojim izgonima i padovima, gdje je moral pobjegao u tri materine.

Nema se samopouzdanja, loše se bira, najgore po nas, sirotinja u duši i glavi, bira se najšljam među ljudima, ako nađete nekoga ovih dana, sve rupe svijeta leže u tom odnosu, neko ko će vam uzeti dostojanstvo, novac i vrijeme…dok oni drugi pate za nekim ko je daleko, fizički ili zabranjen bilo kako, a kako Jupiter u Jarcu brani nego zakonom, pravilima, obavezama.

Sa druge strane, mnogi se sad „oslobađaju“ budala i idiota iz života…baš onih pijanica iz kafane, ili lažljivih budala, ili nekih koji su mnogo naduvali situaciju, a ne mogu da postignu ni pola..to vam je kvadrat Venere i Jupitera.

Ja se hvalim, ali pokrića nemam… Pa onda se onda rastura svega na tacni, ali na kratke staze jer na maraton ništa ne može. Šuplja priča. Čisti kuršlus…

Strpite se i ne ulećite u grandiozna obećanja, nije vrijeme za početke, a uskoro kada Venera dođe u kvadrat sa Plutonom i Saturnom vidjeće se i zašto i kako. To je posebna priča.

Foto: pexels

Ovnovima mlad Mjesec pada u 12. kuću…tajne dolaze na vidjelo, sve što je skiveno, laži izlaze, iluzije…snovi su zanimljivi i znakoviti. Žudite za dalekim prostranstvima, manastirima, molitvama i meditacijama. Ko vam radi iza leđa? Vrijeme da se zaustavite i uđete malo u sebe…

Bikovima mlađak pada u 11. polje, na redu su odnosi sa prijateljima, veze, organizacije, i sve tajne koje vas okružuju u tim poljima. Preispitajte svoje želje i potrebe. Možete biti u velikoj zabludi šta u stvari sada želite, a nakon toga kime ste se okružili i velika vjerovatnoća da ako vam je nešto obećano od ne toliko bliskih ljudi može da se izjalovi.

Blizancima mlad Mjesec u Ribama pada u blizinu desete kuće, te su sad u žiži interesovanja karijera i status koji mogu biti „napadnutim“ raznim lažnim optužbama, tračevima, a može karijera biti i ugrožena nekim „grijesima“ iz proštlosti koje ste sakrili od javnosti. Mnogi Blizanci mnogo rade i hoće unapređenje i više novca, ali velika mašinerija je između vas i vaših ciljeva. Čuvajte se skandala.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije