DogađajiLjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Želite li i vi lijep i topao dom?

Kao nosioci sertfikata za ETICS toplotne fasadne sisteme, Colorit nastavlja da i u 2020 god. pruža edukaciju i sertifikuje izvođače radova za garanciju koji vrijedi na teritoriji kompletne Evropske Unije.

Piše: Saša Leper

Ekipa iz Colorita omogućava  izvođačima radova priliku da prošire polje svog djelovanja i svojim investitorima omoguće najbolji mogući kvalitet i dugotrajnu garanciju pri izvođenju fasadnih radova. Zato su početkom građevinske sezone 2020. okupili 30 najboljih izvođača sa područja Cazina, Odžaka, Jajca, Kozarca, Broda i Doboja te im prezentovali COLORIT-ov program materijala i tehnika za postavljanje toplotnih fasadnih sistema COLORIT THERM EPS (stiropor)  i COLORIT THERM MW (mineralna vuna).

Razgovarali su o značaju ljepila za fasade te specifičnostima i razlikama u primjenama STIROFIX BIJELI  bijelog i STIROFIX sivog ljepila kao i ljepila različitog stepena fleksibilnosti i veličine zrna STIROFIX PLUS. Pogledali su fotografije koji prikazuju štetu izazvanu vjetrom usljed tačkastog lijepljenja i uvjerili se da je rubno lijepljenje dugoročno bolje i održivije. Upozorili su na problem tamnih fasada na termoizolaciskim sistemima, te efekte koje prirodno zagrijavanje gornjih ploča može imati na kompletan objekat.

Skupa sa svim prisutnim, uvidjeli su koliko je značajna upotreba hidroizolacione trake HIDROFOB ELASTIC TAPE na spojevima ploča balkona i terasa ili klupica prozora sa zidom.

Razmijenili su iskustva, tražili i davali savjete.

Colorit kao kompanija koja ulaže u znanje i kvalitet želi da ovo bude samo početak uspješne saradnje njih, izvođača radova i investitora širom zemlje. Cilj im je da svoj sertifikat o garanciji prenesu na što veći broj kvalitetnih izvođača radova. Upoznavši ih sa procedurom po kojoj izvode svoje radove te obaveznom upotrebom optimalnih materijala, omogućili su im da se priključe Coloritovom sistemu garancije.

Jedinstveni registar za garanciju olakšava posao izvođačima radova koji će sada imati jasne korake procedure koje prate te opciju da traže pomoć i konsultacije u toku bilo kog detalja tih koraka, kao i saznanje da nisu sami na terenu. Istovremeno, takav sistem rada investitorima obećava najbolji mogući kvalitet i još dugotrajniju garanciju za radove uz povoljne cijene.

Upravo iz razloga što je ekipa iz Colorita svjesna satisfakcije dobro urađenog posla i značaja lijepog i toplog doma, cilj im je biti dio rješenja koje je pogodno i za izvođače i za investitore, a njihov sistem garancije to jeste.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije