DogađajiKulturaLjudinajnovijeNaslovna vijestPojave

Video o kojem se priča: “Ne budi zavodnica. Muškarci se ne mogu kontrolisati”

Budi dama, rekli su. Suknja ti je prekratka. Hlače su ti preuske.

Ne pokazuj toliko kože. Ne pokazuj bedra. Ne pokazuj grudi.

Ne pokazuj središnji dio svoga tijela.

Redakcija

zadovoljna.dnevnik.hr

Foto: zadovoljna.dnevnik.hr

Ne otkrivaj dekolte. Ne pokazuj donji veš. Ne otkrivaj ramena. Pokrij se. Prepusti nešto mašti. Obuci se čedno. Ne budi zavodnica. Muškarci se ne mogu kontrolisati. Muškarci imaju potrebe.

Izgledaš mrzovoljno. Opusti se. Pokaži malo kože. Budi seksi. Budi zavodljiva. Ne budi tako provokativna. Tražila si to. Nosi crno. Nosi štikle. Previše si se sredila. Premalo si se sredila. Ne nosi trenerku, izgledaš kao da si se zapustila…

Be a Lady They Said from Paul McLean on Vimeo.

Ovo je samo dio inspiracijskog teksta Camille Rainville po imenu “Be a Lady, They Said”, koji je u centru nove kampanje magazina Girls. Girls. Girls. Tekst čita proslavljena glumica Cynthia Nixon, a popraćen je dramatičnim videosnimkama koje su uobličene i objavljene na Vimeu.

Glavni je cilj kampanje slaviti žensku snagu i ljepotu u svim oblicima ističući nevjerojatne zahtjeve društva s kojima se pripadnice nježnijeg spola svakodnevno susreću.

Da je zaista riječ o temi s kojom se može poistovjetiti baš svaka žena, dokazuje i činjenica da je video u posljednja dva dana pogledalo oko 915 hiljada osoba te se nezaustavljivo širi društvenim mrežama.

Na šta to društvo misli kad ženi savjetuje da bude dama, provjerite u videu Girls. Girls. Girls. Magazina.

Preuzeto sa: zadovoljna.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije