AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Astrologija: Mogu li bez sebe ili bez tebe?

„Šta ako su vas slagali da se od ljubavi ne živi?

Meni je mater  jednom rekla da se od ljubavi živi, a od para preživljava. Ja joj vjerujem.“

Jelena Puhalo

Jesmo li spremni da puštamo?

Držimo li se nečega čvrsto? Čak i za kriterijume čvrstog.

Ribice u kombinaciji sa Venerom u Ovnu u kvadratu sa Saturnom sa Jarcu i Marsom u istom znaku..pa hmmm…vrh neke planinčuge gdje smo potpuno sami bi pomogao, ali obično nemamo taj luksuz. Ali, luksuz da budemo sami i sa milion ljudi oko nas sada imamo…ako ga želimo.

Problemi sa komunikacijom, papirima, novcem, bankama, uplatama, telefonima, putovanjima, računima…lista samo piči, sve kasni što kasniti može samo Marko na Kosovo stiže.

Ali sada zamislite da je Marko jedini na Koosvu koji je stigao na vrijeme. On nema ideju ni je li na pravom mjestu, ni protiv koga treba da se bori, niti kada će okršaj početi.

Ali, kako to biva, sve ovo se dešava da naučimo puštati. Kada bude biće, znate. Glupa i iritantna rečenica, znam, ali jedino što možete sada je nervirati se i dodatno otežati situaciju.

Ovi sa kojima potkusurujete račune iz prošlosti mogu lagano da se oproste od daljih dozvoljavanja da stvari budu kakve su bile. Venera u Ovnu je prvenstveno žena, a onda i ono žensko u svakom muškarcu koja želi da bude svoja.

Foto: pexels

Mnogo za sebe, sebi posvećena i ona koja, pošto je u izgonu, uvijek pretjeruje sa tim JA, ne poznavajući baš tačno svoju pravu poziciju i vrijednost.

Ovih dana smo svi pretjerivali sa idejom da se od nečega oslobodimo, onako sad i odmah, na silu. Voljeli bi sve poderati i otići daleko od svega.

I onda Venera u kvadratu sa Saturnom pokaže kako možda može, ali i nema previše efekta stalno i isključivo kidati nešto spolja, dok unutrašnje postavke ostaju iste. Realnost je često neprijatna, ali i ne mora da bude.

Pošto je Saturn u ovom aspektu izrazito nadmoćan nad Venerom, ona mora da se povinuje. Lona mora da iskaže poštovanje i spusti gard, da pokaže ono što svim planetama u Ovnu najteže ide: strpljenje.

Ne može sve i odmah, ali ne može ni da ide kako je išlo…neka su ozbiljna otrežnjenja u vazduhu. Kada isprobamo sve opcije, onda se vratimo onoj najracionalnijoj.

Međutim Sunce u Ribama koje lagano klizi prema Neptunu i retrogradni Merkur u Ribama baš i ne vole racionalna rješenja.

Nakon devetog marta dobro se pozabavite svim mislima i planovima koje ste imali od početka retro Merkura naovamo. Ja bih rekla da je ovo neki veliki ljubavni zaokret i to na nivou fabričkih podešavanjima u nama samima.

Ako smo kod priznavanja nečega sebi, obično da još nismo preboljeli nekoga ili da volimo nekoga koga smo sebi do juče tvrdili da ipak ne volimo, a tu smo, dolazimo i do onog momenta šta da radimo sa svojim priznanjima.

Kako ne možemo pobjeći od sebe, a za najnoviju informaciju ni od 2020, tako ćemo stalno nešto željeti raditi po nekom pitanju. Ali sačekajte bar sredinu Marta.

Venera nakon kvadrata sa Saturnom ide u Bika, u konjunkciju sa Uranom i tu će se rezati i šakom i kapom.

Onako sve što nas pritišće već duže vrijeme i neki  neosnovani tereti sa leđa poželjeće se, a onda i uspjeti skinuti. Jer nekako zašto da više trpimo išta?

Kada je sezona Riba sve je nekako ušuškano, sakriveno, daleko, nedostižno i u nekim tragovima, postoji, ali ne da se opipati čulima.

I Ribe nisu znak početaka i sada energiju ne treba trošiti na počinjanja nego na završavanja, ali ona u sebi. Najtiša.

Svako ima nešto ili nekog da završi. Svako ima da se oprosti od nekoga ili nečega…i ne treba da se plaši istog. Možda je i najteže samo sjesti i oprostiti se, bez da odmah radite nešto drugo.

Kada sve stane u životu, a sada je nekako sve stalo i ne mrda, mrdajte unutra. Znate ono uvucite stomak, dišite, srce kuca, crijeva krče, u vama se odvija život i kada ne radite ništa posebno. To se može preslikati na sva stanja u životu: lijepo bi bilo da naučimo pratiti procese koji su u nama nevidljivi golim okom…svašta se sada dešava.

I ovo su dani kada se ništa ne vidi golim okom…bili to znakovi pored puta u magli ili osjećanja koja krkljaju u nama, a mi ih ne možemo, ne smijemo, nećemo ili nemamo sa kim podijeliti.

Bogat unutrašnji život uvijek zahtijeva neke vid tišine. Budite tihi i posmatrajte…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije