DogađajiKulturaLjudiPojaveRadoznala Lola

Žene žele OVO za 8. mart

Jer, vjerujte nam, one znaju.

Piše: Saša Leper

Osmi mart je Svjetski dan žena koji već duže od 110 godina slavi politička, društvena i ekonomska dostignuća žena širom svijeta.

Priča je počela u Americi borbom radnica u industriji odjeće i tekstila za poboljšanje radnih uslova i povećanje plata još davne 1857. godine a izuzetno je aktivna i danas.

Međutim, tu negdje obično staje odavanje pošte istoriji i divljenje tim hrabrim ženama iz minulog doba, a počinje glavobolja oko smišljanja načina kako da uveselimo one žene koje su danas pored nas. Pronalaženje poklona za nekoga uglavnom nije jednostavan i lak zadatak, a nove ideje postaje sve teže i teže smisliti.

Ukoliko i vi želite da razveselite značajne žene u svom životu, pogledajte neke od naših prijedloga za poklon.

 

 

 

Kurs – i ugodno i korisno

Bilo da je riječ o želji za potpuno novim iskustvom i znanjem ili nekoj staroj ljubavi koja se nekako nikada nije uspjela izboriti za svoje parče vremena u ovom užurbanom životu, evo idealne prilike da ženi u svom životu darujete jedinstven poklon – vrijeme za nju u kome može raditi ono što voli.

Iznenadite je upisom na časove nekog jezika koji je oduvijek željela naučiti ili koji bi voljela osvježiti; dajte joj priliku da se bavi nekom dragom fizičkom aktivnošću poput plesa ili treninga i tako poboljšava i svoje zdravlje; ili joj omogućite da stekne neku novu vještinu, poput dekupaža ili sviranja nekog instrumenta.

Vrijeme koje posveti sebi i svojim hobijima svaku osobu čini sretnijom, a istovremeno joj pruža i fantastičnu priliku da upozna druge ljude sa sličnim interesima.

 

Knjiga – žena ženama

Malo je stvari koje imaju tu moć da više opuste i uklone brige nego što je to knjiga.

Ovi magični teleporti u druge stvarnosti, životne priče i likove savršen su bijeg iz dobro poznate svakodnevnice. Istovremeno nam omogućavaju da sopstveni život sagledamo iz neke nove perspektive, uče nas i zabavljaju.

Iz obilnog mora kvalitetnih naslova svjetskih i domaćih pera mi izdvajamo novi roman „Otkako sam kupila labuda“ sjajne autorke Tanje Stupar Trifunović. Riječ je o poklonu jedne žene drugim ženama koji svoje čitaoce nikako neće ostaviti ravnodušnim. Specifičan bridak jezik Trifunovićeve i njen način viđenja i predstavljanja svijeta zagolicaće maštu i onima koji baš i nemaju naviku da se druže sa knjigama.

Knjiga, šoljica nekog toplog napitka i deka savršena su oaza mira koju će poželjeti svaka žena. A i muškarac.

 

Poklon bon – jer ona zna šta želi

Znate li da postoji izreka da nijedna žena nije ušla u dm i kupila samo ono po što je došla? E pa sad znate!

Žene često i zaborave šta im sve treba pa se sjete kad to vide, a uvijek se tu pronađe i još poneka sitnica koju prosto „moraju imati“, koja bi im se savršeno slagala uz nešto što već imaju ili žele da probaju nešto što nije ni nalik na ono što koriste inače.

DM prodavnice imaju toliko širok izbor artikala iz asortimana dekorativne kozmetike, parfema, preparata za kosu, pa čak i modnih dodataka da garantujemo da će svaka žena pronaći nešto za sebe. Obradujte ženu u svom životu tako što ćete joj omogućiti da sama za sebe odabere svoj idealan poklon. Sa DM poklon karticom naprosto ne možete pogriješiti.

Sama ta prilika da ode u kupovinu samo za sebe, uživa u svom posebnom vremenu i ne osjeća eventualnu grižnju savjesti zbog trošenja novca je značajan poklon sam po sebi. Dodajte tome i taj pažljivo probrani sadržaj korpe i dobijate jednu veoma srećnu i opuštenu ženu koja će vam na poklonu biti zahvalna svaki put kada ga bude upotrijebila.

Osim dm poklon kartice dobra ideja za poklon svakako je i omiljena mirisna nota, a u DM prodavnicama su odabrani mirisi dostupni po UVIJEKPOVOLJNO cijenama sniženim do 26%. Također, svim kupcima na dan 7.3.2020. DM uz obavljenu kupovinu poklanja i pamučni ceker koji će svaka žena s radošću nositi, sigurni smo.

Svaka žena voli da se osjeća cijenjeno i paženo, a vrijeme u kome može da na miru uživa u stvarima koje voli izuzetan su poklon, šta god da odaberete.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije