AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Pun Mjesec u Djevici: Vrijeme je za novu fazu!

„The healing occurs when I give myself permission to feel whatever feelings live below the triggers.“

Da, Djevica je znak zdravlja.

Jelena Puhalo

Foto: pexels.com

Vladar ovog punog Mjeseca Merkur kreće direktno baš uoči ove nebeske pojave i vratiće se u Ribe. Sunce je takođe u Ribama u konjunkciji sa Neptunom, dakle zatvaramo jedan krug.

Zatvaramo krug emotivnih rana. Pun Mjesec u Djevici uvijek zatvara astrološki krug jer je posljednji pun Mjesec gledajući iz pozicije astrološke godine. Idući mlad Mjesec će biti u Ovnu i sa njim će početi nova astrološka priča.

Sada je vrijeme da zatvorimo neke velike životne teme. Vratimo se na početak septembra, na mlad Mjesec u Djevici i sve želje, planove i ideje koje smo tada razvili. E, sada je vrijeme da ih na neki način ostvarujemo i zatvaramo.

Pod okrilja ovog punog Mjeseca stanu teme: zdravlja u globalu, tijela, rada, posla, rutina, dijeta, i s obzirom da je toliko toga trenutno u Ribama, prvenstveno mentalno i emotivno zdravlje. Emocije braćo prijatelji!

Ribe su posljednji vodeni astrološki znak i njihovo zaduženje je da lične emocije i svakodnevne osjećaje podignu nekoliko ljestvica iznad. Sa Ribama je lako zabrljati jer većina ljudi nema tu vrstu istrajnosti i kapaciteta da se bavi uzvišenim i da ga održava, pa zapada u beznađe, prevare, tajne emocije i zabranjene ljubavi i tako ukrug.

Pun Mjesec u Djevici vraća temu praktičnosti i čistote, morala i konkretnih potreba, u onom obliku gdje je magija ok, ali ako je savladamo praktično.

Ako je upotrijebimo i ako nam služi. Ovo je vrijeme preispitivanja naših maštarija od kojih nemamo mnogo koristi. Za Djevicu je sve što nije realno i konkretno gubljenje vremena.

Sa druge strane, Merkur kreće direktno, sve što je začepilo protekle tri nedjelje, krenuće, a ono što ste kuvali u sebi tih dvadesetak dana, sada je vrijeme da izađe napolje, na ono emotivno mislim.

Sa ovim Mjesecom zatvara se jedan cjelogodišnji ciklus, a i onaj od nekoliko mjeseci borbe sa samim sobom i vapljenja i želje za izlječenjem.

Svakoga nešto boli, ali ono što je najvažnije je naći korijen te boli. To važi i za probleme sa poslom, zdravljem, fizičkim tijelom. Ovo je vrijeme kada shvatamo koliko smo zapostavili sopstveno tijelo i da u kruz zatezanja ide i ono tjelesno.

Šta god uhvatite od samilosti Riba i uspijete praktično primijeniti u Djevici, tj. u svojoj svakodnevnoj rutini, uspjeli ste. Teška godina je 2020. i čak i oni najizdržljiviji posustanu na dan ili dva.

Mnogo se od svih nas traži, ali poenta svog ovog čišćenja nije da budete ljepši, čistiji i bolji za nekog drugog, za novi posao, da bi vas neko pogledao, nego isključivo čišćenje radi sebe, radi olakšanja i većeg mira.

Sve što možete sada poklonite sebi. Mart je mjesec velikih promjena, koje dolaze uglavnom u drugoj polovini mjeseca, kada ćemo imati mlad Mjesec u Ovnu i Mars u konjunkciji sa Jupiterom, Plutonom, pa Saturnom i Saturnov ulazak u Vodoliju.

Velike stvari u najavi.

Što se tiče ljubavnog sektora, ovog punog Mjeseca Venera je u konjunkciji sa Uranom i sloboda je must have ovog proljeća. Svako se cijepa od nekog i nečeg. Svako želi više slobode u svojim mišljenjima, kretanjima, emocijama.

Ograničenja ne dolaze u obzir. Ljubav po prisili ne važi. Ucjena ne važi. Naredba ne važi. Inaćenja i tvrdoglavosti vladaju emocionalnim svijetom. Razmislite zašto ste ako ste frustrirani u odnosu sa nekim…jeste li se na šta silom pristali, a hoćete nešto sasvim drugo?

Jako je teško kontrolisati Uran, ali i ne treba. Pustite da se sve dešava onim tempom kojim se dešava bez kontrole i drame. Duša uvijek zna najbolje kako da izliječi samu sebe.

Čeka nas ludo i jako proljeće!

I ne zaboravite: We repeat what we do not repair!

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije