najnovije

Vanredne mjere u Srpskoj: Zatvaraju se škole, zabranjena javna okupljanja

Škole će biti zatvorene u periodu od 21 dana, najavio je premijer Radovan Višković danas nakon sastanka rukovodstva RS povodom epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Redakcija

Mondo.ba

Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/SAMARA HEISZ

Donijeli smo pet zaključaka iz preventivnih razloga kako bi zaštitili naše građane i Srpsku – rekao je Višković i doda da zabrana važi za visokoškolske ustanove i privatne fakultete.

Takođe, zabranjena su sva javna okupljanja u istom periodu.

”Zabranjuju se pozorišne predstave, koncerti a sportska takmičenja biće održavana pred praznim tribinama,” rekao je Višković.

Predsjednik Vlade RS najavio je da će se obratiti Savjetu ministara BiH i Graničnoj policiji tražeći da se pooštri ulazak i kontrola ulazaka iz zemalja zahvaćenih korona virusom;

Takođe, obavezuju se zdravstvene ustanove da sačine plan rada u vanrednim okolnostima, a večeras će biti sastanak sa direktorima svih bolnica iz RS da preventivno pripreme sve kapacitete.

“Zadužili smo članove sastanka da se ostvari kontakt sa Svjetskom zdravsvenom organizacijom jer je kineski ambasador ponudio određenu vrstu pomoći, a obratićemo se i ruskom ambasadoru,” kazao je Višković.

Višković je dodao da je preporuka je da se u ovom momentu ne zatvaraju vrtići, ali da se pojača kontrola.

Premijer je dodao da nema potrebe za panikom i da su to preventivne mjere.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije