DogađajiLjudiMedicinaMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

OTKRIVAM SVOJ TAJNI RECEPT ZA VIRUS KORONA

Podijeliću sa vama tajni recept protiv virusa Korona koji sam dobila od tetke čija ujna radi sa kumom od supruga jedne medicinske sestre na velikoj svjetskoj klinici.

Nejra Latić Hulusić

Foto: Google images

Recept se krije od nas kako bismo u što većem broju izumrli. Ako budete pažljivo slijedili sve korake, provjereno je da radi jednako, a možda čak i bolje od tajnog recepta sa prokuhanim bijelim lukom koji nam pristiže tajnim kanalima u elektronske sandučiće u vrijeme pandemije.

1. KORAK– BALANSIRANJE JONA

Razmutite veliku supenu kašiku šećera u čaši vode. Uzmite onu manju čašu od 150 ml (što gostima sok u nju sipate). Popijte u sedam gutljaja sadržaj čaše preko mašica. Ako nemate mašice, može ona hvataljka za roštilj ili neka druga metalna štipaljka. Voda i metal će uspostaviti balans negativnih iona u vašem organizmu koje je poremetio strah od zaraze.

2. KORAK – CENTRIFUGIRANJE

Mućkajte sedmi gutljaj u usnoj šupljini i istovremeno se okrenite se na desnoj peti u lijevu stranu devet puta, a potom na lijevoj peti u desnu stranu, isto devet puta.  Ovako se prozivodi centrifugalna sila potrebna da se dobro rasporede molekule šećera po cijelom dijelu koji slabi opnu  virusa. Centifugalna i centipetalna sila su jako važne za život na planeti, a mi je tako malo znamo korisiti.

3. KORAK – TEČNA DEZINFEKCIJA

Progutajte vodu, a malu količinu tekućine koja je ostala i pomiješala se sa vašom pljuvačkom, iskoristite da dezinfikujete ramena tako što ćete poprskati se tom tekućinom. Uz glasno PU,PU,PU, tri puta pljucniti se preko desnog, pa preko lijevog ramena. Usput na ovaj način dezinfikujte i lica članova porodice, kolega, prijatelja, kad god vam se ukaže prilika.

4. KORAK – ZRAČNA DEZINFEKCIJA

Sažvačite tri čehne bijelog luka odjednom, progutajte i onda uz glasno HUUUU dezinfikujte zrak oko sebe. Budite solidarni i hučite u lica porodici, prijateljima, kolegama, učesnicima u saobraćaju.

5. KORAK – PRIPREMA ZA PEČENJE

Lezite. Na tjeme stavite list kiselog kupusa. Vitam C iz kupusa će kroz tjeme izvući toksine i virus i učiniti čuda za vašu kosu.

List stegnite maramom oko čela u koju ste umetnuli ploške žutog krompira. Može i bijeli, ali žuti fojnički krompir ima najviše antitemperamita koji uz pomoć škroba smanjuju temperaturu tijela, a povećavaju virusa i tako ga ubijaju.

U obje nosnice vrhom malog prsta gurnite kuglicu wasabija veličine graška. Ako nemate wasabija, može i obični hren, ali onda stavite cijelu kafenu kašičicu u nos.

Umotajte se u deku. Deka treba biti jednobojna, to je važno radi jednake raspodjele sunčeve svjetlosti po tijelu. Iz istog razloga morate paziti da se umotate neparan broj puta. Iz nekog razloga bolje je jednom nego dva, a bolje tri nego jednom…

Na kraju, rasjecite glavicu luka, srebrenjaka ili običnog, a polovice stavite na svako oko po jednu. Začepite nos jednom rukom i probajte držati dah bar pet minuta. Spremni ste za pečenje.

Dok se krčkate, rukom kojom ne držite nos, uzmite za ruku blisku osobu.

ZA BOLJE REZULTATE

Recept bolje radi u velikim grupama, na sijelima…

Ako imate nekoga da vam posudi korištenu nargilu iz kafića da stavite u usta, to ubrzava ozdravljenje za 37% do 61%. Tražite strawberry-corona ukus.

Ne zaboravite staviti šestar na vrata. Šestar je simbol masonskog pokreta koji nam je sve ovo i skuhao, kao i sve druge kuga i viruse od prahistorije. Naučnici su dokazali da su još u vrijeme srednjeg vijeka imali napredne laboratorije, uvezene sa drugih planeta, u kojima su kreirali vještačke viruse za smanjenje populacije.

Recept bolje radi ako se okupite u što većem broju. Preporuke za socijalnu distancu i zabrane masovnih okupljanja samo su još jedan trik velikih kompanija da vas natjeraju da trošite što više interneta tračajući sa familijom na Viberu.

Sa druge strane, smatra se da usamljeni ljudi troše više novca kupujući gluposti sa interneta. Zato se okružite dragim ljudima, grlite se, ljubite se, ništa ne liječi kao topli ljudski zagrljaj poznanika na ulici. Šapnite im ovaj tajni recept na uho.

Ako vas ne ubije virus, onda ovaj recept sigurno hoće.

Prilično sam sigurna da je jedan dio čitalaca već otišao da isproba ovo moje bulažnjanje samo zato što sam napisala klinika, centrifuga, joni i antitemperamiti (što sam sigurna da ne postoji) i tajni recept.

Količina suludih recepata i teorija zavjera na socijalnim mrežama mi daje za pravo da tako mislim. Tako da ne znam koliko ima smisla vama koji ste opstali do ovih redova naglašavati da je tekst satiričnog karaktera. Vama želim zdravlje.

Želim i da vas zamolim da budemo pametni, odgovorni i učinimo sve  što je u našoj moći da prebrodimo ovu krizu što lakše. Pokazali smo opet da iako ništa normalno ne funkcioniše inače da smo neobično efikasni, praktični, izdržljivi i solidarni u vrijeme velikih kriza.

Vlasti su na svim nivoima, za divno čudo se usaglasile i ponudile dobra rješenja. Po onome što vidim na računaru svoje kćerke, bar u Sarajevu dopisno školovanje odlično radi. Sigurna sam da će svi biti solidarni u raspodjelu medicinskih sredstava i kadra.

Na nama je da budemo odgovorni prema sebi i prema drugima. Nije vrijeme sada za bahatost i mangupluk i teorije zavjere. Pomozimo zdravstvenim radnicama u čijim smo sada rukama. Pratimo savjete koje nam daju ljekari i krizni štabovi vezane za održavanje higijene cijelog tijela, a posebno ruku i disajnih puteva. Dezifincirajte radne površine često. Posudite sredstva ako neko nema.

Možda ne bi bilo glupo za one koji mogu da rade od kuće, da se ponude braći, sestrama, bliskim prijateljima koji radi prirode posla moraju raditi u vanrednim okolnostima da pričuvaju djecu koja ne mogu u vrtić u svojim domovima na par dana.

Ponudite da odete u nabavku umjesto nekoga ko spada u rizičnu skupinu bolesnika. Napravite neki svoj sistem izolacije. Hajde da se udaljimo bar dva metra jedni od drugih fizički, ali budimo jedni uz druge mislima stalno.

Znam nas iz gorih stanja, znam da smo najbolji kad je najgore da smo u toj ludoj osobini prvi na svijetu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije