Ljudski odnosinajnovijePorodicaPraktična LolaŽivot

Draga mama, nadam se da znaš…

Nadam se da znaš da sam tu, do samog kraja.

Prevela: Saša Leper

Kayla Ratajczak / Odyssey

Foto: Unsplash

Nadam se da znaš koliko te cijenim.

Ti si najvrjednija žena koju znam, koja neumorno stavlja svoju porodicu na prvo mjesto. Hvala ti što obavljaš sve one grozne stvari koje niko ne želi da radi, kao što je održavanje kuće, kuhanje i pranje veša. Hvala ti za to što se neprestano nosiš sa mnom i mojom braćom  i sestrama. Hvala ti što podržavaš nas, naše interese i hobije. Hvala ti što ulažeš u naše svakodnevne živote i slušaš o svim našim problemčićima.

Hvala što nas voliš bezrezervno.

person holding babys feet

Nadam se da znaš da mi je žao.

Znam da poneka umijem biti veoma naporna i žao mi je zbog toga. Žao mi je što sam galamila na tebe, svađala se s tobom, što te nisam slušala, i što sam ponekad donosila glupe odluke, ali hvala ti na tome što me voliš bez obzira na to. Hvala ti što mi pomažeš da se dignem nazad na noge, što me učiš šta je dobro a šta ne, i što me guraš da budem najbolja moguća verzija sebe.

 

Nadam se da znaš da me tvoja ljubav inspiriše.

Svoj život si ispunila ljubavlju koja je zarazna. Bilo da je to ljubav koja je nježna, ljubav koja je gruba, prijateljska ili romantična ljubav, imaš je i iskazuješ je svaki dan. Ljubav koju imate ti i tata je nešto što se nadam da ću i ja naći jednog dana, a ljubav koju gajiš za svoju porodicu je očigledna iz načina na koji nas uvijek stavljaš na prvo mjesto.

 

Nadam se da znaš da si moj najveći uzor i heroj.

Još otkad sam bila skroz mala, ti si bila osoba na koju sam se ugledala. Ti si jaka, nezavisna, puna samopouzdanja i ljubavi, podrške i brige za one oko tebe – sve ono što ja želim da budem kao žena i kao buduća majka. Daješ najbolje savjete, čak i kada ih ne slušam. Mada, do sad bih već trebala da znam da majka uvijek za najbolje. Da nemam tebe zaista iskreno ne znam gdje bih bila.

 

Nadam se da znaš da si moja najbolja drugarica.

Ne samo da si moj najveći navijač koji me podržava u svemu što radim, ti si osoba sa kojom razgovaram o svemu, bilo to dobro ili loše. Iskreno sam tako zahvalna za naš odnos jer sam toliko puta nešto pogriješila a ti stvarno daješ najbolje savjete. Ozbiljno, hvala ti zato što si osoba na koju mogu računati uvijek, u bilo koje doba dana ili noći da samo razgovara sa mnom. Definitivno imamo najbolje razgovore, smijanja, plakanja (kada su potrebna) i najbolje se zabavljamo dok gledamo otrcane filmove zajedno ili ludujemo u šoping avanturama.

woman and girl sitting on white fur area rug

Nadam se da znaš da sam tu za tebe, do samog kraja.

Ne mislim da te rasplačem, iako vjerovatno već jesam, ali želim da znaš da, kada dođe vrijeme za to, biću tu uz tebe kao što si ti svih ovih godina bila tu uz mene. Biću tu da ti dajem podršku, pričam s tobom, smijem se s tobom, plačem s tobom i volim te čitav svoj život.

Iskreno, ne mogu ni da zamislim život bez tebe, ali to nije ni važno, jer ja ne bih ni bila ovdje da nije bilo tebe, tako da je ovo za tebe.

 

Hvala ti što si ti ti.

 

Volim te.

 

Tvoja kćerka

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije