DogađajiLjudiMedicinaMjestanajnovijePojaveRadoznala Lola

Fizička aktivnost i nevjerovatno zajedništvo u doba karantina. Da, moguće je!

Španski građani su dokazali da koronavirus neće stati na put ni njihovom zdravom životu ni fizičkim vježbama.

Prevela: Saša Leper

Insider

Foto: Instagram

U subotu je svim stanovnicima Španije proglašena nacionalna zabrana kretanja kako bi se pokušalo zaustaviti širenje virusa. Zabrana kretanja podrazumijeva da je ljudima dozvoljeno kretanje samo u svrhe kupovine hrane, odlaska na posao, odlaska u bolnicu ili druge hitne slučajeve.

Srećom, društveno udaljavanje je jednom ličnom treneru iz Sevilje pružio savršenu priliku da vodi fitnes čas za sve koji su zapeli u karantinu – sa krova.

Video koju je fitnes grupa Sano Sevilja los Bermehales objavila na Instagramu prikazuje trenera koji sa krova vodi grupno vježbanje komšija preko balkona.

Duh zajedništva je izazvao brojnu podršku na društvenim mrežama i inspirisao mnogobrojne ljude šširom svijeta.

„Ovo je GENIJALNO“, komentarisala je jedna osoba.

Druga je rekla da je to „Odličan duh!“

Ovaj jedinstveni čas fizičkog je uslijedio nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija objavila smjernice o očuvanju mentalnog zdravlja osoba koji se nalaze u karantinu.

SZO nalaže da bi osobe koje se nalaze u izolaciji, pa čak i kućnoj, trebalo da se što više pridržavaju svojih dnevnih rutina i ostaju u indirektnom kontaktu sa drugim ljudima.

„U ovom periodu povišenog stresa, obratite pažnju na sopstvene potrebe i osjećanja. Upustite se u zdrave aktivnosti u kojima uživate i koje vas opuštaju. Redovno vježbajte, uredno spavajte i zdravo se hranite. Zadržite perspektivu.“

U Španiji su do sada od koronavirusa umrle 292 osobe, a potvrđeno je 7 798 slučajeva zaraze.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije