DogađajiLjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala Lola

Pingvini na „izletu“ u akvarijumu nakon što je ljudima zabranjen ulaz

Jedan američki akvarijum je pustio pingvine da slobodno lutaju okolo nakon što je ljudima zabranjen ulaz.

Prevela: Saša Leper

Stewart Perrie / Lad Bible

Foto: Unsplash

U scena koja veoma nalikuje na crtić Madagaskar kuće DreamWorks, ovim malenim stvorenjima je dozvoljeno da slobodno lutaju hodnicima akvarijuma Šed u Čikagu jer nikog nije bilo tu.

Zoo vrt je ove sedmice zatvoren zbog prevencije širenja koronavirusa, a zdravstveni radnici upozoravaju ljude da se klone kretanja koje se može izbjeći.

Credit: Shedd Aquarium

Pošto to znači da životinje neko vrijeme neće imati posjetioce, neke od njih su dobile jedinstvenu priliku da malo protegnu noge.

Na svojim društvenim mrežama, akvarijum Šed je napisao: „Neki pingvini su otišli na „izlet“ da upoznaju druge životinje u Šedu.“
Velington je najveći interes iskazao za ribe u dijeli Amazon rajzing. Crni Barred Myleus je takođe iskazao interes za svog neuobičajenog posjetioca.

U drugoj objavi Akvarijum je dodao: „Jutros su Edvard i Eni istraživali okruglu dvoranu Šeda.“

„Oni su par pingvina skakača, što znači da se čitavu sezonu aprenja drže zajedno. Proljeće je period kada pingvini u Šedu prave svoja gnijezda, a tako je i ove godine.

Iako su ovo čudna vremena za nas, životanjama u Šedu je sve sasvim normalno.

Naše osoblje se neprestano trudi da životinjama pruži nova iskustva i mogućnost da istražuju i izražavaju svoje prirodno ponašanje.”

Credit: Shedd Aquarium

Guverner Ilinoisa Dž. B. Picker i gradinačelnivs Čikaga Lori Lajtfut su prošlog petka objavili zabranu javnih okupljanja sa više od 1000 ljudi.

Zabrana je rezultovala zatvaranjem ili otkazivanjem operacija visokih razmjera, kao što su zoo vrtovi i koncerti, a sve u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

Iz akvarijuma Šed su izjavili da otkako nemaj goste u zgradi, radnici zoo vrta postaju kreativni u načinu na koji nude zabavu za životinje.

Uvode im na iskustva, aktivnosti, hranu i slično kako bi ih učinili aktivinm, podstakli da istražuju, rješavaju probleme i izražavaju prirodne načine ponašanja.

Iako ljudi trenutno ne mogu posjetiti zoo vrt ili akvarijum, bar se radujte saznanju da neke životinje sada uživaju u malo više slobode nego inače.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije