Astrologija

Svi smo sad pomalo u procesu upoznavanja sopstvene zvijeri

Da malo prebacimo astro simboliku i na neke druge teme.

Piše: Jelena Puhalo

Faebook

Foto: Flickr

Na jednom tv kanalu (neću sad da reklamiram) “Ljepotica i zvijer”. Ona Diznijeva, stara, prava, jedina verzija, meni ako ne najomiljenijeg onda u vrhu omiljenih crtića iz djetinjstva.
Već sam pisala o tome kako me je Dizni upropastio i dao mi posla za cijeli život da radim na svojim zabludama. Pažljivo sa Diznijem.

No, da ne dužim, evo ga, nikako slučajno i simbolika trenutne postavke na nebu: Mars u Jarcu konjunkcija Jupiter i Pluton u trci i prema Saturnu nadomak Vodolije.
Priča o prokuženom kraljeviću koji zbog svoje sujete i gordosti biva proklet i pretvoren u zvijer svana onakvu kakva je bio iznutra…

Savršena i doslovna simbolika svega što je on, od agresivnosti, neprilagođenosti, usamljenosti, podivljalosti…i što je veoma važno uskraćenost od socijalnog kontakta.

Poznato?

Simpatično, ali svi smo sad na ovaj ili onaj način odvojeni od svijeta, da li u svojim domovima, bolnicama, daljini, strahu. I svi smo sad pomalo u procesu upoznavanja sopstvene zvijeri. Jedino što ima uz sebe, do čega mu je stalo je: ogledalo, čudnovata i ruža i kasnije, jedna nepoznata djevojka…

No photo description available.

Prenesite simboliku na sebe.

Koliko smo podivljali u sebi ne dozvoljavajući da nam se bilo ko iskreno približi iako smo stalno bili među ljudima?
Da li bi voljeli da izgledamo s vana onako kako izgledamo unutra i na šta bismo ličili? Uhvatimo se ogledala, vrijeme je da svi shvatimo šta nam je prioritetno u životu i ko je ta nepoznata djevojka koja nam je promijenila život zauvijek!? Vrijedi li je pustiti?

Sve spolja je odraz onoga iznutra i ne postoji ništa što se ne može transformisati u svoju mnogo ljepšu, nježniju i produktivniju verziju.
Zvijer mora napolje.
Sve to što vas sada boli i pritišće toliko duboko da ni sami ne znate šta vas je snašlo.

Kažem vam Dizni je jedan vještac u kome oni koji žele vidjeti, kao i u ovom ogledalu mogu vidjeti apsolutni svaki sloj prenesenog značenja čovjekovog života.

Nije džaba bajka najmoćnija priča o čovjeku od postojanja sa tako bogatim sadržajem.
Merkur je u Ribama…čitajte bajke, gledajte crtiće i filmove, slušajte muziku, neka vas upute kuda se treba ići jer je sad put taman i nejasan.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije