KulturaLjudinajnovijeNaslovna vijestPojave

Puzle su ponovo kul! (Ne, uopšte se ne šalimo)

Kad ste poslednji put slagali puzle?

Možda i pre više decenija?

Redakcija

buro247.rs / Jelena Karakaš

Samo se setite te koncentracije dok tražimo pravi komadić koji se uklapa (u eri kratkotrajne pažnje i pametnih telefona ovo zvuči pomalo kao utopija) i radosti kad smo šestinu daleko od sklapanja kompletne slike. Ili sam to samo bila ja štreberka oduvek?

Bilo kako bilo, slagalice su sjajne jer ozbiljno iskušavaju naše živce, dok nas istovremeno uče strpljenju, takođe nam u praksi pokazuju koliko je bitno udaljiti se i pogledati širu sliku.

Pa zašto se ne bismo vratili tom slatkom hobiju? I ne, ne pozivam vas da se popnete na tavan u potrazi za retro puzlama, već vam otkrivam nešto kompletno novo, slagalice za Instagram generaciju?

Šta?

Jena Wolfe i Rachel Hochhauser stoje iza nove kompanije Piecework specijalizovane za izradu slagalica, a sve je naravno, počelo slučajno. Posle posebno teške nedelje na poslu i u potrazi za skloništem od konstantne povezanosti sa društvom i svetom, odlučile su da bukiraju brvnaru u šumi.

Plan je bio da šetaju što više i uživaju u divljoj prirodi, ali kad su stigle kiša je lila tokom čitavog vikenda. U kolibi nije bilo ni signala za mobilni pa su prevrnule kredence i pronašle stare puzle, koje su im donele neočekivani (ali željeni) mir.

Tako su slagalice ušle u njihov život, a nekoliko godina kasnije usudile su se da lansiraju sopstvene. Ono što je specifično za Piecework jeste da slike koje bi trebalo da se sklope izgledaju kao iz nekog odličnog niche magazina, ili kao neka odlična fotografija koju bismo rado repostovali na Instagram.

Većina puzli koje trenutno možete naći na tržištu su jednostavno neprivlačne, dok u njihovoj varijanti postoji slika manikiranih šaka sa nakitom koje grabe komad torte, a čak je i ime kul – “Life of the Party”.

Plus, njihove slagalice dolaze u četvrtastoj kutiji sa elegantnom tipografijom koja više podseća na korice neke dobre knjige. Trenutno su u ponudi četiri različite puzle od po 1.000 delova, a na vama je da izaberete da li ćete slagati Dirty Martini i partiju pokera, ili savršeno zrelo letnje voće uz koktele ukrašene kišobrančićima.

 

Za prave ljubitelje tu je i varijanta kompleta koji sadrži sve puzle koje su do sada lansirali. Pa šta da vam kažemo… zima će biti duga.

Preuzeto sa: buro247.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije