DogađajiKulturaLjudiMedicinaMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Amerikanka pobijedila koronavirus s 90 i postala simbol nade

Geneva Wood (90) iz Seattlea pobijedila je koronavirus te postala simbol nade za hiljade zaraženih Amerikanaca, posebno onih starijih, ali i za milijone svih onih koji se plaše zaraze, pišu američki mediji. 

Redakcija

zivim.gloria.hr

Foto: Facebook

Geneva se virusom zarazila sredinom februara, poput brojnih stanara Centra za starije osobe u Seattleu. Naime, od njih 132 više od šezdeset posto se razboljelo, a četvrtina ih je umrla od posljedica Covida-19.

Njena unuka Kate Neidigh je za ‘Seattle Refined’ kazala da je baki bolest potvrđena 6. marta. U Centru je završila u januaru nakon moždanog udara. Ali kaže da je ne čudi to što se baka ‘izvukla’ jer je oduvijek bila borac. Kroz bolničko staklo porodici je slala poruke da će “pobijediti” i da će”biti na nju ponosni”

Toliko ljubavi

Kate je na Facebooku napisala da je baka, dok je bila bolesna tražila suou od krompira te da se sada svi, uključujući doktore i medicinske sestre šale kako joj je upravo to pomoglo u oporavku te traže čarobni recept.

Geneva Wood ima petero djece, 11 unuka, 12 praunuka i troje prapraunuka. Stalno je okružena velikom količinom ljubavi, što je možda razlog njenog  oporavka, kaže Neidigh, dodajući kako se nada da će baka iduće sedmice biti otpuštena s bolničkog liječenja.

Prije nekoliko dana, iranska državna agencija Irna objavila je da je u mjestu od Teherana udaljenom 180 km od koronavirusa izliječena starica od 103 godine, a britanski su mediji pisali o uspješnom izlječenju bračnoga para u  Hangzhouu. On je bio kineski astronom i imao je 98 godina, a supruga 85.

Jedna od najstarijih izliječenih osoba u Kini je, po pisanju italijanskih medija i biskup Nanyanga u penziji, monsinjor Zhu, koji ima 98 godina.

Preuzeto sa: gloria.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije