LjudinajnovijePojaveRadoznala Lola

5 seksualnih igračaka koje svaki par MORA da ima (ozbiljno!)

Seksualne igračke mogu unijeti elemente zabave, razigranosti i istraživanja u repertoar vaše spavaće sobe.

Prevela: Saša Leper

Jordan Gray Consulting

Od vibratora, preko masturbatora do opreme za vezivanje, vjerujem da ova lista ima po nešto za svakoga. S obzirom na to da je seksualnost veoma specifična za svaku osobu pojedinačno (ne postoje dvije osobe sa potpuno istom seksualnom željom), ne mogu garantovati da ćete se oduševiti svime sa ove liste, ali nadam se da će vas podstaći da razmislite i o nekim igračkama za koje vam prethodno nije ni palo na pamet da ih možete uključiti u svoj seksualni život.

Naravno, igračke na ovoj listi nisu jedine koje bi mogle biti zabavne parovima, već prosto neke od najzabavnijih ili najjednostavnijih za upotrebu i mislim da bi bile korisne svakom paru.

 

  1. Apsolutno magični muški masturbator

Prošle godine sam istraživao najbolje masturbatore za muškarce i moje istraživanje je pokazalo jasnog pobjednika. Bez ikakve konkurencije, prosto i jednostavno, pobjednik bez premca!

Predstavljam…

Tenga flip hole za muškarce. Znam da je naziv malo čudan, ali iskreno, toliko je dobar da se može zvati kako god i ja bih ga i dalje koristio.

Ovaj proizvod se pokazao kao daleko najbolji masturbator u konkurenciji od pet najpoznatijih brendova kad je riječ o seksualnom zadovoljstvu i osjećaju. Gladak je, jednostavan za upotrebu, lako se čisti, a tehnologija je prosto sjajna. Da li je čudno ako za igračku za masturbaciju kažem da sam oduševljen dizajnom? Da ilustriram – jednom sam ostavio Tengu na svom radnom stolu i prijatelj me je greškom pitao da li je to moj novi zvučnik. Kao, mislio je da u njega ukopčam iPod i puštam muziku. Toliko je diskretan i izgleda moćno!

Iskreno ga ne mogu dovoljno nahvaliti. Zamislite najbolji oraln seks koji ste ikada imali…a onda to pomnožite sa pet. Toliko je dobar da do trenutka kad sam počeo svršavati šake i stopala su mi treperila.

Bilo da se njime igrate sami dok vam partner nije tu ili ga dodate u vaš standardni zajednički repertoar, ovaj proizvod je apsolutni pobjednik.

Jedina negativna stvar jeste ta što Tenga svoju učinkovitost garantuje za samo nekih 50tak upotreba. Poslije toga se navodno (možda?) počne kvariti. Ja lično je nisam toliko koristio, pa ne mogu to komentarisati.
Svoju preporuku baziram isključivo na osjećaju i zadovoljstvu koje sam dobio od ovog uređaja.

 

  1. Džepni vibrator

Vibrator? Kako originalno. Ali to nije sve!

Prilično je poznato da vibratori čine čuda za žene koje žele da imaju klitoralni orgazam, ali vibratori nisu namijenjeni isključivo za klitorise. Nipošto!

Džepni ili mini vibratori se mogu koristiti na mnogo različitih zabavnih načina. Ako vaš partner ima penis, možete vibratorom prelaziti po donjoj strani dok mu dajete oralni seks. Da li ima anus? O da! Probajte dodati blage vibracije po ili oko njegovog anusa dok mu stimulišete genitalije. Nekim ljudima se ova kombinacija stimulansa itekako dopada.

magic wand, hitachi magic wand

Za ovakve upotrebe najbolje je pronaći neki vodootporni vibrator sa podesivim brzinama koji sam stane u dlan.

Naravno, džepni vibrator se može koristiti i za klitoralnu stimulaciju žena ili stimulaciju testisa, anusa ili apsolutno bilo kog drugog dijela tijela koji poželite. Samo nebo vam je granica!

 

  1. Klizave stvari

Iako generalno ne savjetujem da se lubrikanti stalno koriste za penetrativni seks – žene svakako proizvode lubrikaciju u sklopu prirodne reakcije na uzbuđenost, a ni muškarci ne piju Viagru prije svakog odnosa – uvijek je dobro imati lubrikant na vodenoj bazi i/ili kokosovo ulje pri ruci kada želite da stvari postanu klizave. Zašto kokosovo ulje? Zašto lubrikant?

person holding white labeled bottle

Lubrikant na vodenoj bazi je odličan za: seks sa lateksnim kondomima, analni seks

Kokosovo ulje je odlično za: masaže, stimulacije rukom, vaginalne odnose (da, bezbjedno je ukoliko niste naročito podložni gljivičnim infekcijama, u protivnom ipak nemojte), masturbaciju, lubrikante za igračke, analni seks.

Zašto onda jednostavno ne koristiti kokosovo ulje za sve? Razlog je što kokosovo ulje može djelimično razgraditi lateks pa kondomi pucaju, što nekako ubija poentu korištenja kondoma.

Međutim, ako ne koristite kondome, kokosovo ulje će vam dati onaj predivni miris plaže i pojačati senzualnost odnosa.

 

  1. Vibrirajuće prstenje za penis

U zavisnosti od nivoa osjetljivosti i vas i vašeg partnera, za neke ovo prstenje radi savršeno a neki baš i nisu prezadovoljni.

Vibrirajući prsten za penis je faktički gumeni komad rastezive plastike koja se natakne na penis a na strani ima mali vibrator. Rezultat? Prilikom odnosa, penis vibrira u partneru i može se trljati o klitoris ako se dobro namjesti.

Ponovo, ova igračka u potpunosti zavisi od ličnih preferensi. Znam neke ljude (i muškarce i žene) koji kažu da im nije neki poseban osjećaj, a znam i druge (i muškarce i žene) koji ga mogu staviti tek kad su oboje spremni da svrše jer ih oboje dovede do vrhunca u manje od 30 sekundi. Stoga isprobajte! Možda vam se svidi.

Engin_Akyurt / Pexels

  1. Podesive trake za zglobove

Dobro, dakle, čuli ste za lubrikante i vibratore. Možda ste se i igrali sa ponekim prstenom za penis. Sada već lagano idemo na same margine zone komfora većine ljudi.

Podesive trake za zglobove su najjedostavnija, najpraktičnija i najsvestranija igračka koju možete unijeti u svoj seksualni život.

Bilo da vežete nekome ruke, da jednu ruku vežete za krevet ili da im vežete noge, ove male svestrane ljepotice su među najboljim načinima na koji se parovi mogu upustiti u blago nastrane igrice.

Foto: KlausHausmann / Pexels

Glavna stvar koji tražite jeste da budu mekane, osim ukoliko vaš partner ne voli bol koji bi pružio set od metala ili čvršće kože i da budu lako podesive. Izuzetno je seksi kad znate da možete jednim brzim potezom spojiti ili razdvojiti partnerove ruke ili noge u vihoru strasti. Takođe, brzopotezne kopče za otpuštanje su odlične kada ih želite pustiti nakon orgazma i/ili kada zaključite svoju noć seksualnog istraživanja.

 

Možda vam neće odgovarati sve sa ove liste, ali ako vam se neke opcije čine zanimljive počnite od njih i nastavite istraživati i širiti svoju zonu komfora. Isprobajte nešto novo.

Uz otvoren um, ljubav i podršku partnera u kombinaciji za znatiželjom, svaki par može uvesti igračke u svoju seksualnu rutinu i uživati u novim osjećajima koje vam pruža.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije