DogađajiLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Podravka donirala 50.000 KM bolnicama u BiH

Nastavlja se i potpora javnim kuhinjama i organizacijama koje se brinu o najpotrebitijima, kao i udruženju Pomozi.ba.

Redakcija

U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja, Podravka u Bosni i Hercegovini nastavlja pružati potporu zajednicama u kojima posluje.

Pozivajući na solidarnost i humanost, u okviru svoga odgovora na situaciju nastalu pandemijom COVID-19 svoju potporu u borbi protiv virusa, ukupne vrijednosti 50.000 KM – novčanim donacijama i donacijama u prehrambenim proizvodima za bolničke kuhinje, uputila je zdravstvenim ustanovama širom BiH.

Ovim aktivnostima su obuhvaćene: JU Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić Bihać, JU Kantonalna bolnica Zenica, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, te JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Dodatnih 195 prehrambenih paketa Podravkinih proizvoda upućeno je i udruženju Pomozi.ba koje dalje distribuirara donaciju onima kojima je to najpotrebitije. Pojačanim intenzitetom i uvećanjem u vrijednosti od 15.000 KM nastavlja se i redovita potpora  za 25 javnih kuhinja, humanitarnih udruga i organizacija koje se brinu o najpotrebitijima, sa kojima Podravka ima redovnu saradnju.

Podravka u BiH ovom prilikom iskazuje posebnu zahvalnost svim ljekarima i svom medicinskom osoblju na požrtvovanom radu u teškoj i izazovnoj borbi s pandemijom. Podravka šalje poruku #OstaniDoma, i poziva sve građane Bosne i Hercegovine da ostanu u kućama, brinu o svom i zdravlju svojih najbližih, pa tako i o zdravlju svojih sugrađana i očuvanju našega zdravstvenog sistema.

Podravka će nastaviti pružati potporu u zajednicama u kojima posluje kroz redovne aktivnosti, te u okviru svog društveno odgovornog poslovanja nastaviti pomagati najpotrebitijima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije