AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Pun Mjesec u Vagi: Dolazi do prekida odnosa i veza koji vas opterećuju

S punim Mjesecom u Vagi pod povećalom su vaši odnosi – oni koji su postali jednostrani, koji vas ne podupiru, nego opterećuju, doživjet će konačan kraj.

Redakcija

earthsky.org; planetwaves.net; pandoraastrology.com; thetarotlady.com; astrologyforcareerwomen.com

Prvi puni Mjesec nakon proljetnog ekvinocija i početka nove astrološke godine događa se u Vagi, 8. aprila 2020. u 4.35 h. On je i drugi od tri punih supermjeseca (sljedeći, i zadnji u nizu, je puni Mjesec 7. maja), a zbog svoje blizine Zemlji najveći je i najsjajniji ovogodišnji supermjesec (od septembra do novembra slijedi serija triju supermjeseca mlađaka).

Temeljna potreba Mjeseca u Vagi je ravnoteža, a time i harmonija. Puni Mjesec ipak upućuje da će se to sada najlakše naći tokom vremena koje provodite sami. Ali kako je u Vagi, kojoj su izuzetno važni odnosi s drugim ljudima, samoća bi vas mogla suočiti s vašim strahovima, što potencira kvadrat s Plutonom.

Suočavanje s činjenicama

Ovaj puni Mjesec donosi osjećaj emotivne jasnoće te otkriva koje su vaše potrebe kad je riječ o vezama i dobijate li ono što trebate. Sad je vrijeme da razmislite o svojim vezama i odnosima s drugima te svojoj ulozi u njima. Jesu li te veze zdrave? Ili su jednostrane? Osjećate li da imate potporu određene osobe? Ili je zapravo nikad nema kad vam je to važno?

Ako vas je neki odnos počeo opterećivati, ovaj će puni Mjesec od vas zahtijevati suočavanje s činjenicama i prekidanje veza. Vaga želi harmoniju, ali i da stvari budu fer – ako to nije slučaj u vašem odnosu s nekim, nađite hrabrost da to prekinete.

Prekid ili zajednički život

Budući da se puni mjeseci povezuju sa završecima, ako ovih dana neka takva problematična veza dođe svom kraju, to će biti konačno. Ali uticaj Vage može vam sad pomoći i u pronalaženju kompromisa i mira s nekim “teškim” članom porodice ili bivšim partnerom jer je moguće uspostaviti ravnotežu, zdrave granice i uzajamno poštovanje.

Kad je riječ o kvalitetnim odnosima, puni Mjesec u Vagi najbolje je vrijeme u godini za uspješno zaokruživanje nekog ličnog ili poslovnog odnosa. To je ujedno i sjajan dan za odluku o stupanju u brak ili zajedničkom životu jer će dobre veze dodatno učvrstiti.

Otpustite sve što vam više ne služi

Ovaj puni Mjesec možete iskoristiti i za energetsko proljetno čišćenje otpuštanjem stvari koje vam više ne služe. Razmislite šta je u vašem životu takvo, odlučite šta želite otpustiti pa tu namjeru osim za punog Mjeseca ponavljajte i iduće dvije  sedmice.

Potom je, tokom sljedećeg mlađaka (23. aprila), vrijeme za namjeru vezanu uz novi početak. Zamjenjivanje onoga šta vam više ne služi onim što želite privući osnovno je načelo rada lunarnim energijama.

Budući da je ovaj puni Mjesec u Vagi, sad je vrijeme za otpuštanje sklonosti međuzavsisnosti, neodlučnosti, održavanja mira pod svaku cijenu i poriva da se drugima ugađa kako biste se svima sviđali.

Preuzeto sa: sensa.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije