DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Pomoć srednjoškolcima širom BiH: Online instruktivna nastava u savladavanju školskog gradiva

Sarajevo, Banja Luka, 11.04.2020. – Mreža savjeta/vijeća učenika BiH (mreSVUBiH) poziva sve srednjoškolce da se pridruže online instruktivnoj nastavi, organizovanoj sa ciljem da se u uslovima vanredne situacije pomogne srednjoškolcima u procesu savladavanja školskog gradiva.

Redakcija

„Instruktivna nastava je počela 06. aprila i jako smo zadovoljni odzivom srednjoškolaca iz cijele BiH. Pozivamo učenike srednjih škola koji smatraju da im je potrebna pomoć u procesu učenja u trenutnim ograničenim uslovima, da se jave mreSVUBiH-u.

Svaki srednjoškolac će dobiti našu podršku i vjerujemo da će svima mnogo značiti. Putem online mreža u narednom periodu će se organizovati instrukcije iz raznih nastavnih predmeta“, objašnjava Majda Hidić, izvršna direktorica mreSVUBiH-a.

„Na instruktivnu nastavu iz fizike sam se prijavila jer mi je potrebno da ponovim gradivo srednje škole zbog nadolazećih obaveza za upis na fakultet. Online instruktori su divni prema nama, trude se da na sve načine objasne oblast koju taj čas obradjujem.

Mnogo sam sretna što na ovaj način stičem nove prijatelje,“ kaže Lejla Džanić, učenica četvrtog razreda Medicinske škole u Tuzli.

Njeno mišljenje dijeli i Valentina Petrović, učenica prvog razreda Srednjškolskog centra u Kostajnici. „Na instruktivnu nastavu sam se prijavila da bih proširila svoje znanje i da bi mi se pojasnili neki nejasni zadaci.

Prijavila sam se na engleski, matematiku, fiziku i osnove elektrotehnike. Instruktori su divni i pomažu nam oko svega. Mnogo mi to pomaže u učenju. Društvo je vrlo interesantno i nadam se da ću ostvariti nova prijateljstva“, kaže Valentina.

Svi srednjoškolci koji žele da se priključe online instruktivnoj nastavi mreSVUBiH-a, potrebno je da popune aplikacioni formular na sledećem linku: shorturl.at/bhNPV 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije