DogađajiKulturaLjudiMedicinaMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Nećete požaliti taj follow: zbog ovih Instagram profila ćete se bolje osjećati

Zbog vanjskih okolnosti mnogi od nas osjećaju se loše u posljednjih nekoliko nedelja.

S negativnim mislima možda će vam pomoći neki od ovih terapeutskih profila, koji dokazuju da Instagram nije samo površna platforma.

Redakcija

gloriaglam.hr / Ines Madunić

Lažni savršeni životi na Instagramu često nas znaju prilično deprimisati ili iživcirati. U ovo čudno doba izolacije i epidemije, čini se kako su se mnogi influenceri pomalo izgubili, a sve što od njih možemo vidjeti su stari postovi i gotovo neumjesne reklame.

Ipak, svaka tehnologija i platforma imaju svoje dobre i loše strane, a mi ćemo se fokusirati samo na one pozitivne.

Predlažemo nekoliko domaćih i stranih profila koji se bave psihologijom i popularnom psihologijom te koje vrijedi zapratiti na Instagramu – ovaj follow nećete požaliti.

Za početak, Zagrebačko psihološko društvo vrijedno je pratiti kako biste od stručnjaka dobili savjete kako ostati miran u ovim nestabilnim vremenima. U svakodnevnim postovima možete pronaći savjete o tome kako vježbati optimizam, kako pristupiti djeci koja su u strahu ili imaju napad panike i slično.

 

Stranicu vode stručnjaci, a tamo možete pronaći linkove na nešto duže i detaljnije tekstove koje objavljuju na svojoj web stranici. Dragocjen izvor kvalitetnih savjeta za bilo koje doba, a pogotovo danas.

Stručnjakinja vodi i profil My Easy Therapy. Londonska psihoterapeutkinja i klinička psihologinja Michaela Dunbar vodi ovaj profil prepun savjeta o tome kako prvo prepoznati, a zatim i kontrolisati negativne i tjeskobne misli, koja pitanja si postaviti kad se počnemo osjećati loše te koje su dobre prakse self carea.

 

View this post on Instagram

 

A N X I E T Y⁠ ⁠ ⁠🎨@selfcareisapriority⁠ ⁠ Do you normally feel conscious, nervous or anxious in certain social situations such as during meetings, when doing a performance or when meeting new people? If you answered yes, you might be experiencing social anxiety. ⁠ ⁠ 🗣️❤️You may experience excessive fear of being judged, criticized or closely watched. With that said, you’re more likely to try to avoid people within your work or social environments. Social anxiety contributes to low self-confidence and low self esteem, which are normally reinforced by constant self criticism. ⁠ ⁠ 🗣️❤️Social anxiety is among the most common mental health disorders. Also known as, social phobia, this disorder is associated with a marked, intense, and constant fear of social situations that can be distinguished from the usual fear that comes with uncomfortable situations. ⁠ ⁠ 🗣️❤️Cognitive-behavioural therapy (CBT) is the preferred treatment for social anxiety. CBT focuses on challenging and altering irrational thoughts and beliefs, which allows your brain to continually learn and change. ⁠ ⁠ 🗣❤️I’m a Clinical Psychologist with an online clinic! (corona does not stop therapy) So if you’re struggling with social anxiety, sitting with difficult emotions, managing anxiety, self-love, or depression and you know this is holding you back from the life you actually want to live then send me an email to get more info about how we can work together. ⁠ ⁠ Email: [email protected]⁠ ⁠ 🗣❤️Tag a friend too, lets spread some easy therapy⁠ ⁠ #therapyquotes⁠ #positiveqoutes⁠ #copingskills⁠ #wellbeing⁠ #mentalhealthadvocate⁠ #unhook⁠ #mentalhealblogger #dontjudge⁠ #mentalhealthtips #positivity⁠ #positivequotestoday #therapistproblems ⁠ #negativethoughts ⁠ #thinking #mentalhealthadvocate⁠ #resilience⁠ #mentalhealth⁠ #myeasytherapy #Easytherapy ⁠ #therapymemes⁠ #selfhelper⁠s⁠

A post shared by Dr. Michaela | Psychologist (@myeasytherapy) on

My Easy Therapy jednostavan je za praćenje, a svaki dan tamo ćete pronaći korisne alate koji će vam pomoći da se osjećate bolje i da budete više u kontroli svojih osjećaja.

Psihoterapijska čitanka profil je koji možete pronaći na Facebooku, a koji svakog dana prenosi citate koji imaju veze s mentalnim zdravljem i terapijom. Nađe se tu i koja “crtica iz prakse”, primjerice: “Zašto je bitno zacijeliti? Zato da kad vam neko kaže da vas voli – da vjerujete u to ili/i kad vam netko kaže da je tu za vas – da se osjećate sigurno.”

 

View this post on Instagram

 

Najteže je kad osoba izdaje samu sebe da bi održala status quo. – crtica iz prakse #psihoterapijskačitanka #citati

A post shared by Psihoterapijska čitanka (@psihoterapijska__citanka) on

Stranicu vodi stručnjak koji inače radi individualnu i grupnu terapiju, a sada i terapiju preko Skypea pa ako vam je potrebna pomoć, javite se.

Nešto manje stručan, ali svejedno vrijedan i dubok pristup ima profil We’re Not Really Strangers. Na njemu ćete pronaći pitanja koja možda izbjegavate postaviti sami sebi, a koja će vas natjerati da na trenutak prestanete skrolati i zamislite se. Npr. “Jesi li prebolio to ili si se samo okupirao drugim stvarima?”

 

View this post on Instagram

 

What do you keep doing that keeps hurting?

A post shared by We’re Not Really Strangers (@werenotreallystrangers) on

Autorica profila stvorila je i kartašku igru sa sličnim pitanjima, a na profilu nas svaki dan podsjeća da osjećaje ne treba zadržavati za sebe, nego ih priznati i sebi i drugima kako bismo se osjećali dobro te da ranjivost nije mana.

Preuzeto sa: gloriaglam.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije