DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala Lola

Da li će La Casa de Papel dobiti i petu sezonu?

Jedno od glavnih pitanja na umu desetine miliona ljudi širom svijeta.

Prevela: Saša Leper

Elena Nicolau / The Oprah Magazine

Foto: Instagram

Odgovor zavisi od toga da li će ekipa željeti da se ponovo okupi za još jednu spletku za bogaćenje nakon svega što proživjeli u četvrtoj sezoni. Međutim, ako je suditi prema prethodnim odlukama likova, definitivno hoće. Naposlijetku, do sada nikada nisu odbili priliku za pljačku koja nosi visok rizik ali i bogatu nagradu.

Nakon što su iz Državne štamparije i kovačnice novca Španije otišli sa 984 miliona eura, neko bi pomislio da će ekipa iz serije La Casa de Papel (Kuća od papira) raskopčati svoja crvena odijela i otići u penziju da na miru uživaju u bogatstvu. Ali pogriješili bi. Slično kao i Deni Ošen iz Ocean’s Eleven (Okeanovih 11), Profesor i njegova ekipa su uvijek zainteresovani za novu pljačku.

Šta bi moglo biti iduće? Da opljačkaju američku fabriku novca umjesto španske? Da nestanu sa sadržajem sve i jednog bankomata iz čitave Evrope? Da hipnotišu cijeli svijet svojom verzijom pjesme Bella Ciao? Ne bismo rekli da je išta od ovoga prevelik zalogaj za Profesora.

Pa da li će onda biti pete sezone ove planetarno popularne serije? Evo šta znamo za sada: dok god Profesor bude izmaštavao planove, strastveni obožavaoci serije će to željeti vidjeti.

Peta sezona serije La Casa de Papel za sada nije potvrđena

Netflix još uvijek nije odobrio petu sezonu serije La Casa de Papel, što i nije iznenađujuće s obzirom na to da četvrta sezona samo što je izašla. Pratićemo vijesti.

A kada bismo eventualno mogli očekivati tu petu sezonu? Nažalost, to je takođe prilično teško predvidjeti, s obzirom na trenutno stanje u kome se nalazi svijet. Većina serija je pauzirala produkciju usljed pandemije virusa korona, a isto je i sa Španijom. Najbolja preporuka koju vam možemo dati jeste da ponovo pogledate seriju ispočetka ili nađete druge koje su joj slične.

image

 

Četvrta sezona je završila neizvjesno

Kako kaže sam tvorac serije Aleks Pina, do sada nisu imali sezonu ni nalik na četvrtu.

„Mislim da je ovo bila najriskantnija sezona kojoj smo dali dosta neočekivanih preokreta, a mislim da je i najšokantnija. Posljednja epizoda je zaista prepun uzbuđenja.“

Nakon što smo se i sami uvjerili u to, definitivno možemo potvrditi. U posljednjoj emitovanoj epizodi, Lisabon se ponovo vrati ekipi. Zahvaljujući brilijantnim manevrima Profesora, svi uspiju pobjeći iz Banke Španije.

Međutim, momenat trijumfa se naglo prekida kada se Alisija pojavi u Profesorovom privatnom skloništu i nasloni mu pištolj na glavu. Ali scena je komplikovana: i Alisija sada ima problema sa zakonom. Da li će se Alisija okrenuti protiv Profesora? Ili, sada kada je i sama bjegunka, možda će postati njegov partner? Nije da se nisu dešavale i čudnije stvari.

 

Neki obožavatelji nagađaju da će četvrta sezona serije La Casa de Papel biti i posljednja

Svakako, četvrta sezona definitivno završava neizvjesno. Ali postoje i mnogobrojni dokazi u prilog teorije obožavatelja da je serija gotova. Nakon završetka snimanja i prikazivanja serije, neki članovi glumačke ekipe su se oglasili na Instagramu. Njihove objave ukazuju na to da nastavka neće biti.


„Nakon haosa… tišina. Sad je zvanično. Završila sam snimanje za @lacasadepapel #lcdp Hvala čitavoj porodici za ovo nevjerovatno putovanje“ napisala je Ester Asebo koja glumi Moniku.

Alvaro Morte koga znamo kao Profesora je napisao zagonetnu objavu: „Posljednji dan snimanja #parte 4 @lacasadepapel. Pozdravi svima. Za nas, za tim (najbolje @vancouvermedia_) i sve koji nas gledaju širom planete. Hvala vam svima… Sa srećom! #elprofesor“.

 

La Casa de Papel možda dobije spinoff

Iako je La Casa de Papel možda gotova, Pina nije završio sa svojim likovima. Već mašta o idejama šta može uraditi iduće.

„Imamo mnogo mogućnosti za neke spinoff-e, a mislim da su jaki i moćni identiteti likova zaslužni za to. Uvijek smo se trudili da nam likovi budu kompleksni i slojeviti. Mislim da gotovo svi likovi serije La Casa de Papel imaju dualnost koju bismo boljeli vidjeti u spinoff-u. Svakog od njih bismo mogli posmatrati u drugim kontekstima.“

Podsjećamo, spinoff je serija ili film koji zadržava već poznate likove i svijet, ali ih razvija u svom sopstvenom pravcu sa različitim fokusom od originalnog.

Pina predviđa da bi Arturo (kog igra Enrike Arse), bivši direktor Državne štamparije i kovačnice novca Španije, mogao dobiti svoju crnu komediju. Mada, iz njegove perspektive, La Casa de Papel već i jeste crna komedija.

 

Glavna postava bi se vjerovatno vratila za novu sezonu

Uobičajeni sumnjivci. To su glumci koji tumače uloge članova Profesorove ekipe: Ursula Korbero (Tokio), Džejmi Lorente Lopez (Denver), Pedro Alonso (Berlin), Alba Flores (Nairobi), Migel Eran (Rio), Darko Perić (Helsinki), Iciar Itunjo (Rakel) i Ester Asebo (Monika). Nedavno su se timu pridružili i Rodrigo de la Serna (Palermo) i Luka Peroš (Marsela).

A tu su i novi članovi: Najva Nimri glumi Alisiju, inspektorku, a Diana Gomez je Tatjana, Berlinova djevojka. Nakon značajnih uloga koje su imale u četvrtoj sezoni, vidjećemo kako će se uklopiti u sve buduće priče.

Ukoliko dođe do nove sezone, i ona će se najvjerovatnije prikazivati na Netfliksu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije