Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Verujte mi, on je stvarno najbolji deda na svetu.

Ovo je moj deda Dragan, on ima 92 godine, 3 dece, 4 unuka, 3 praunuka i bezgraničnu ljubav prema svima nama i sebi.

Redakcija

Facebook / Jovan Stamatović- Karić

Foto: Facebook

On je onaj deda, koji je provodio vreme sa unucima kada smo bili mali, koji se interesuje šta radimo sada, kada smo odrasli. On ima svu pažnju i vreme ovog sveta za svoje praunuke.

Verujte mi, on je stvarno najbolji deda na svetu. Pre 7 godina, kada je baba umrla, on je naučio da kuva i sprema, iako pre toga nije znao gde se u kuhinji nalazi so – sada ume da pravi štrudle, pite, pasulj, puni paprike itd.

Ceo njegov život poslednjih 15-20 godina se svodi na procese, koji mu omogućavaju da se lepo oseća u starosti. On ne gleda rijalitije, slabo prati dnevnik, televizor koristi za muziku, filmove i sport.

Svakog dana on i dalje čita – mislim da tu tradiciju nije propustio nikada. Pored toga, on jede ono što je zdravo, ne konzumira alkohol, praktikuje popodnevnu dremku, svakog jutra radi gimnastiku i šeta, minimum 9 kilometara dnevno.

Uvek nosi čisto, uvek mu je uređena frizura, uvek je idealno obrijan. Sada, kada ne sme da izlazi, to mu pada prilično teško, jer mu otežava procese, koji mu dozvoljavaju da bude u dobroj fizičkoj formi, ali je našao izlaz – on šeta stepenicama gore-dole.

Dnevna norma mu je 10 puta – gore i dole. On živi na drugom spratu, do prizemlja ima 51 stepenik, što znači da moj deda Dragan dnevno prođe 511 stepenika dole i 511 stepenika gore. Kada je lepše raspoložen i vreme nije hladno, onda može nekoliko puta više to da uradi.

Moj deda Dragan, iako ima 92 godine, koristi svoj mozak, ne želi da otežava život nikome od nas, ni našim lekarima, ali pored toga, nalazi načine da se oseća dobro, bez da ugrožava svoje zdravlje i zdravlje okoline.

Budi kao moj deda Dragan. Koristi mozak i daj šansu sebi da postaneš nekome dobar deda.

Preuzeto sa: facebook.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije