AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Mlad Mjesec u Biku i jedan sasvim drugačiji maj

„Isn’t it funny how day by day nothing changes but when you look back everythung is different.“   

Sunce je ušlo u Bika. Mjesec za njim. Dugo očekivana konjunkcija Sunca, Mjeseca i Urana je na pomolu. Dolaze velike promjene.

Jelena Puhalo

Nakon skoro dva mjeseca jako intenzivnog perioda za sve nas, jako je teško bilo šta izdvojiti kao centralnu temu ovog članka, ali recimo da ćemo najviše pričati o slobodi i svim njenim modifikacijama.

Mjesec koji je pred nama suočiće nas sa sada skoro sigurnim relaksacionim mjerama u vezi sa socijalnom distancom i karantinom sa kojima je suočena velika većina svijeta i vjerovali ili ne, iako ih svi rado čekamo neće nam biti lako.

Sunce, Mjesec i Uran grade konjunkciju na samom početku znaka Bika i to nas direktno upućuje na temu oslobođenja. Bićemo fizički slobodniji, sankcije će popustiti, ali mene kao i većinu vas zanima kako će se sva ova izolacija odraziti na nas psihički.

Bik je znak proljeće, novog života, brige o sopstvenom tijelu, novca, zarade, materijalne i tjelesne sigurnosti, hrane i vrijednosti. Ovo su teme koje će doživjeti veliku promjenu u narednom periodu.

Počinjemo se ozbiljno baviti  idejom da se većini nas sistem vrijednosti mijenja i mora promijeniti u velikoj mjeri. Počinje ozbiljna preraspodjela prioriteta i briga.

Razmišljaćemo na šta tačno trošimo svoj novac i koliko nam materijalnosti treba da preživimo, a sa kojim novcem, hranom ili hedonizmima zatvaramo rupe u emocionalnom ili psihičkom životu. Šta jedemo i šta namjeravamo da jedemo? Kako ćemo platiti sve zaostatke koje imamo?

Ali, Uran je tu da donese neke nagle prekide, više slobode gdje god se nađe, pa će i priča o stvarnim potrebama da se preživi i živi lijepo iznenada biti promijenjena .

Shvatićemo kako nam je potrebno mnogo manje nego smo mislili da nam treba, ali ono što nam stvarno treba je više slobode i vremena za sebe. Više priorde i mirisa. Više zdravlja, sunca i hrane bogate životom, iz nečije bašte.

Dolazi era vraćanja selu…životu u prirodi i ovaj mlad Mjesec je početak ozbiljnih razmišljanja o povlačenju u neke zdravije sredine. Ta će se priča nastaviti narednih godina…

Mlad Mjesec pored konjunkcije sa Uranom je u kvadratu sa Saturnom iz Vodolije, pa iako će nam biti pružena veća sloboda kretanja i socijalizacije ovo govori o strahu koji će i dalje da vlada. Znate ono: da li treba da se vidimo ili ne iako možemo?

O zagrljaju još možemo sanjati…ali govori i o dozi malodušnosti i podivljalosti koje ćete sad viđati na ljudima. Svako je u ova nepuna dva mjeseca, makar i podsvjesno izgradio jedan novi svijet u sebi, a neki i srušio i teško da smo ostali isti ljudi koji smo bili.

Foto: pexels

Nemojte se čuditi što neke ljude nećete moći prepoznati poslije ovoga. Što neki neće možda više željeti da se druže sa vama, a ni vi sa nekima.

Što će vas neke dosad sasvim normalne svakodnevne aktivnosti nervirati i željećete ih mijenjati, a neke nove usvajati. Sada ćemo se susresti i sa onim redivnim ponovnim ujedinjenjem sa onima koji nam najviše znače, ali i sa nekim nelagodnim razilaženjima.

Da podsjetim, u maju će čak četiri planete ići retrogradno tako da opet dolazi do revaluacije svega doživljenog. Dolaze povlačenja, a naročito će biti zanimljiv retrogradni hod Venere u Blizancima koja će ukazati na reviziju ličnih odnosa, kontakata i komunikacije.

Dakle mjesec maj, sa ovom posljednjom dekadom aprila obećava šokove u socijalnim kontaktima, neke nove paradigme, prekide odnosa koji su besmisleni, želju da „sredimo“ svoje tijelo i novčanik.

Sve je novo dobrodošlo…

OVAN

Ovnovima cijela posljednja godina i ovaj nastavak sugeriše da je vrijeme za osamostaljivanje u zaradi i karijeri, jako ste se borili za svoje pozicije, ali kako Ovnovi ne podnose autoritete sve se više čini da biti nečiji podređeni ubija svaku želju za životom, pa i ovaj mjesec koji je pred nama može donijeti ozbiljno razmišljanje o stvaranju nekog svog ličnog materijalnog carstva. Sve se vrti oko novca i karijere.

Kako će Venera boraviti četiri mjeseca u blizancima, a i sjeverni čvor će uči u taj znak, Ovnovi mogu pozbiljno početi razmišljati o upisivanju nekog kursa koji će im donijeti novu zaradu ili otvaranje bloga, novog profila i ukoliko postoji želja i talenat, pokretanje nečeg novog u vezi sa pisanjem i komunikacijom.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije