AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Mlad Mjesec u Biku i jedan sasvim drugačiji maj

„Isn’t it funny how day by day nothing changes but when you look back everythung is different.“   

Sunce je ušlo u Bika. Mjesec za njim. Dugo očekivana konjunkcija Sunca, Mjeseca i Urana je na pomolu. Dolaze velike promjene.

Jelena Puhalo

BIK

Bikovima se mlad Mjesec dešava u prvoj kući i generalno aprilskim Bikovima Uran uveliko prelazi preko Sunca ili ga očekuju u narednim mjesecima tako da su velike promjene očekivane.

Počinjemo sa fizičkim izgledom, malo više slobode, manje šminke, manje noktiju, manje feniranja i zategnute odjeće. Nešto hipi i opuštenije..ili ako je bilo takvo onda obratno.

Oslobođenje nakon šokiranja. Uviđate da se promjene dešavaju i da nešto ozbiljo po pitanju svog tijela morate uraditi. Odnosi su takođe turbulentni i mogući su prekidi. Dosta nervoze i brzine ne tako svojstvenih Biku unose neke nove osjećaje i promjene.

BLIZANCI

Blizanci doživljavaju duži boravak Venere u svom znaku i ulazak sjevernog čvora u svoj znak. Ovaj mlad Mjesec pada u 12. kuću, pa će biti mnogo izolacije, ludila u svoja četiri zida i otkrivanja nekih neprijatnih tajni o drugima i sebi.

Vrijeme da se posvetite svom unutrašnjem svijetu i potisnutim strahovima, naročito onim u vezi sa ljubavlju.

Kada Venera krene retrogradno počeće da vraća traume iz prošlih odnosa, komunikaciju koja još nije ugašena, ali ne postoji.Dolazi vaše vrijeme da se suočite sa načinom na koji verbalno izražavate emocije i da nađete adekvatniji način da se izrazite u tom polju.

RAK

Rakovi su željni svojih prijatelja i tu dolazi do koncentracije energije i promjene. Odluke će pasti da se pridružite neki novim udruženjima, da nešto novo trenirate, da upišete neki online kurs ili da radite više stvari sa prijateljima.

Vrijeme da se razmišlja o tome sa kim se družite i želite li neke ljude i dalje u svom životu. Ulazak čvora i Venere u Blizance osamljuje vas i ostavlja u čežnji za nekim sa kim se kontakt prekinuo ili iz bilo kog razloga ta osoba vam je nedostupna. Razmislite i o terapiji. Ovo je godina kada treba duhovno da se oslobodite nekih strahova, oprostite i ozdravite.

LAV

Lavovi pokušavaju izbalansirati balast Saturna u šestoj kući i nemogućnost da se usaglasite sa podređenima, onima koji rade sa vama i materijalnim mogućnostima i svojom ličnom karijerom.

Svim fiksnim znacima ulazak Saturna u Vodoliju, ali posebno krajem godine donosi prekide raznih mukotrpnih odnosa koji su imali sa raznim ljudima.

Uran u desetoj kući želi da vas osamostali, približi tehnici i nezavisnosti..nekim novim zanimanjima i novim projektima. Vrijeme je da se planira novi posao. Trenutne su svađe u ljubavi i braku, zavino od toga kako stojite u svojim odnosima, ali moguća su od najmanjih zatezanja pa do ozbiljnih svađa i razilaženja uslovljena potrebom za slobodom koje su Lavovi već dugo žedni.

DJEVICA

Djevice meditiraju. Mislim da je ovom znaku, kada izuzmemo temu posla najdraže što smo zatvoreni u četiri zida. Djevice su strpljive i medicinski osviještene osobe, bar većina njih i prirodno su navike na izolaciju jer se same često postavljaju u tu poziciju.

Mnoge Djevice će pokušati da razviju svoj posao u ovoj godini, onako strpljivo i korak po korak.

Ovo je odlično vrijeme za čitanje duhovnih knjiga, meditaciju, učenje o nutricionizmu, sanjarenje o putovanjima, ai možda razmišljanje o povratku na fakultet, upisivanju novog ili sličnim aktivnostima.

Foto: pexels

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije